Osnove Androida – Update aplikacija

Osnove Androida – Update aplikacija

3048
0
PODELI

Jedna od najboljih stvari kada posedujete pametni telefon su neograničene mogućnost za instalaciju aplikacija koje mogu proširiti mogućnosti vašeg telefona. Na žalost, loša strana kada imate puno aplikacija i one svakodnevno čekaju na Vašu potvrdu kako bi Vaš uređaj skinuo novije verzije. Ali, na svu sreću, Android poseduje automatski apdejt aplikacija još od vremena kada se Play Store zvao Android Market i vrlo je prost za podešavanje.

Otvorite Google Play Store na svom uređaju, pritisnite taster za Meni i otvorite Podešavanja. Ukoliko nije već namešteno, odaberite opciju “Automatski update aplikacija” (druga opcija odozgo) i odaberite opciju koja Vama najviše ogovara:

-Ne radi automatski update

-Automatski radi update aplikacija u svakoj situaciji (čak i kada ste povezani na mobilni internet, na ovo obratite pažnju)

-Automatski radi update aplikacija samo preko WiFi-ja

Autoupdate 01 Autoupdate 02

Ljudi uglavnom poseduju mobilne pakete sa ograničenim mobilnim internetom, pa bi možda najbolje bilo da se odabere treća opcija “Automatski radi update aplikacija samo preko WiFi-ja”.

Čim uključite automatski update bilo koje vrste, uvek možete ugasiti automatski update za svaku aplikaciju posebno, za one koje ne želite da rade update. Otvorite listu instaliranih aplikacija na Play Store-u (taster Meni, pa Moje aplikacije) i na toj listi dodirnite aplikaciju za koju ne želite automatski update. Prikazaće vam se strana aplikacije na Play Store-u i na toj strani pritisnite taster Meni. Otvoriće Vam se lista i na toj listi deštiklirajte “Automatski update”.

Update 01 Update 02

Držanje uključenog automatskog update-a je korisno jer ćete uvek imati poslednju verziju aplikacije, sa ispravljenim greškama. Loša strana je što vam neka aplikacija može svakodnevno dosađivati čestim update-om, a ovako biste rešili taj problem, a opet biste mogli ručno uraditi update te aplikacije kada to vi poželite.

Bitno je napomenuti da automatski update neće biti urađen kada se promene prava pristupa (ili permissions) nekim mogućnostima vašeg uređaja. To je čisto stvar sigurnosti i na taj način se korisnik štiti od potencijalne zloupotrebe. Ali to Vas ne treba brinuti i uglavnom je u potpunosti bezopasno potvrditi takav update.

Ovo prosto podešavanje može Vas poštedeti glavobolje, pogotovu ako posedujete više Android uređaja.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR