Orah, kamera koja strimuje virtuelnu realnost!

Orah, kamera koja strimuje virtuelnu realnost!

854
0
PODELI

Popularnost virtuelne realnosti je u jeku i razvojni timovi eksperimentišu sa mogućnostima tehnologije. Tu su igre iz prvog lica i filmovi, ali svet striminga videa i VR će se susresti tek pomoću novog uređaja pod nazivom Orah 4i!

Breaker

Orah 4i je kamera koja VR video od 360 stepeni u 4K rezoluciji strimuje na internet. A strim se može gledati pomoću bilo kojih VR naočara.

Zahvaljujući upotrebi ovog uređaja i tehnologije, biće moguće prisustvovanje sportskim utakmicama, koncertima ili pregled nekih egzotičnih mesta u svetu.

Orah 4i VR kamera 01

Kompletna oprema za ovu VR kameru staje u jedan ranac, dok je kamera veličine loptice za tenis i stavlja se na standardno postolje za kameru. Zajedno sa kamerom stiže i kompaktni mini-računar veličine kutije za cipele, koji se zove “kutija za šivenje”, koja spaja video i šalje ga na strim.

Orah 4i kamera ima četiri fisheye sočiva, dva sa pogledom na dole, dva sa pogledom na gore. I snimaju 4K video, koji se šalje preko Ethernet kabla “kutiji za šivenje”.

Ima 120GB interne memorije i dovoljno portova za razne dodatne uređaje – mikrofon, slušalice, četiri USB 3.0 portova, dva USB 2.0 porta, Bluetooth, LAN i WiFi.

Orah 4i će imati početnu cenu od 1.800 dolara u pretprodaji, koja će biti aktuelna do 30. aprila. Nakon toga, cena će eksponencijalno rasti sve do 3.600 dolara.

 

 

Izvor: Mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR