Oombrella, pametni kišobran

Oombrella, pametni kišobran

2036
0
PODELI

Da li ste umorni od izlaska iz stana kako biste proverili da li će kiša krenuti nekoliko minuta kasnije? Ili uvek kupujete kišobrane i zaboravljate ih ispod stola u kafiću? Pojavio se novi kišobran koji bi mogao rešiti oba problema. 🙂

Breaker

Oombrella, pametni kišobran pariskog Wezzoo tima, za koji je pokrenuta kampanja na Kickstarter-u kako bi se krenulo sa proizvodnjom ovog pametnog gedžeta. Tim iza njega tvrdi da će vas kišobran obavestiti putem aplikacije na smartfonu da li će kiša padati u sledećih 15 minuta i da li ste slučajno ostavili vaš kišobran za sobom.

Oombrella

Proizvod takođe sakuplja podatke o vremenskim uslovima u pokretu – kao što su temperatura, pritisak i svetlost, a na vrhu ima navoj ukoliko želite da namontirate GoPro kameru.

Oombrella chip electronics[1]

Dizajniran je da bude robustan i da izdrži vetrovite uslove. Oombrella ima rebra izrađena od jakih i otpornih sintetičkih vlakana, kevlara, koja mogu da podnesu kišu, snežne oluje, a čak i grad. Vodootporan je (da, stvarno! :-D), poseduje ergonomsku ručku i zaštitu od UV zračenja.

Za ljude koji već imaju omiljeni kišobran, Oombrella će praviti i senzor spakovan u kapsulu koji možete dodati na vaš kišobran i učiniti ga pametnim.

Nažalost, Oombrela kišobrani neće biti jeftini, već će koštati 66 dolara, dok dodatak (kapsula) košta 32$. Biće dostupan sa tri različita dizajna: beli, crni i sjajni.

Oombrella flying

Prošlog meseca, kompanija Davek je lansirala Davek Alert Umbrella (nakon uspeha Kickstarter kampanje pre godinu dana). Dostupni su po ceni od 125$, imaju Bluetooth čip, koji vas obaveštava u slučaju da iza sebe ostavite kišobran.

Izvor: mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR