Oculus Rift VR tehnologija će uticati na filmsku industriju

Oculus Rift VR tehnologija će uticati na filmsku industriju

805
0
PODELI
OculusRift1

Oculus Rift tehnologija virtuelne realnosti će imati budućnost i primeni i izvan sfere video igara, rekao je Oculus VR CEO Brendan Iribe na GamesBeat konferenciji.

Iribe je rekao da će “revolucionarna tehnologija” što je Oculus Rift, uzrokovati potrese u mnogim industrijama, uključujući i filmsku. Posebno je istakao primer filma Gravity, koji je režirao Alfonso Cuaron, koji je po njemu može da ima koristi od tehnologije virtuelne realnosti.

“Gravity je savršen za VR”, reko je Iribe.”VR će imati veliki uticaj na filmove”.

Ono što čini Oculus Rift tehnologiju virtuelne realnosti toliko pogodnom za video igre, je to što omogućava igračima da osete nivo osećanja i imerzije koji nije moguć tradicionalnim načinima, rekao je još Iribe.

“Imate osećaj prisustva i velike povezanosti sa okolinom. U virtuelnoj realnosti, kada pogledate na gore, a još ste na istom mestu, dobijate osećaj prostornosti. I sada ćete imati likove koji znaju gde su vaše oči”, dodao je Iribe.

Tokom svog govora, Iribe je još rekao da je verzija Oculus Rift-a namenjena prodaji na dobrom putu i da se formira uspešno.”Tržište će biti prilično iznenađeno koliko je ovaj prozvod zapravo dobar”, pohvalio se Iribe. “Ovo je revolucija u kome nemate više klasičan ekran.Imate platno od 360 stepeni.”

2360012-oculus-rift

Iribe je govorio o nastojanjima Oculus VR-a da Oculus Rift bude dostupan i na mobilnim uređajima, o čemu su prvi put letos govorili. Objasnio je, da od kad se veteran iz id Software-a (Doom, Quake) John Carmack priključio kompaniji u avgustu, napravljeni su veliki pomaci na ovom polju.

“Bio sam skeptičan koliko mobilni VR može zapravo da bude dobar”, rekao je Iribe, i još objasnio da je Carmack proveo dosta vremena praveći “nešto vrlo uzbudljivo povezano sa mobilnim tehnologijama”. Nije poznato još detalja o ovome za sada.

Da li i vi mislite da će Oculus Rift tehnologija virtuelne realnosti doneti pravu malu revoluciju na tržištu, kada bude dostupna širokim masama?

Izvor: Gamespot

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR