Oculus Rift bi trebalo da košta ispod $400 kad se pojavi na...

Oculus Rift bi trebalo da košta ispod $400 kad se pojavi na tržištu

1750
0
PODELI
oculus-rift-dev-kit-21

Oculus Rift development kits (DK) namenjeni razvojnim timovima su u opticaju već neko vreme, ali kada će se pojaviti konačna komercijalna verzija ovog headseta za virtuelnu realnost? I da li će se dosta razlikovati od DK verzije? I ono što je najbitnije, koja će biti krajnja cena za kupce? Oculus VR ima odgovore na neka od ovih pitanja.

Oculus Rift DK2 ima sjajne karakteristike, ali Palmer Luckey, ko-osnivač kompanije Oculus VR, kaže da će verzija za krajnje korisnike biti značajno unapređena. Skok sa Oculus Rift DK1 na DK 2 verziju će biti sličan kao skok između DK2 i CD1(prva verzija za kranje kupce). Dakle prilična razlika. Biće poboljšana rezolucija, osvežavanje će biti barem 90 Hz i sam headset će biti redizajniran da bi se napravio manjim i lakšim za nošenje.

oculus-rift-dev-kit-21

Ipak verzija Oculus Rifta za krajnje korisnike je još daleko. Ali kada se konačno pojavi, verovatna cena će biti negde između $200 i $400, rekao je drugi Oculus VR ko-osnivač Nate Micthell. Cena može biti blizu i manjoj i većoj vrednosti od ove dve, zavisno od broja pre-ordera, krajnjih ugrađenih komponenti, biznis pregovora…

Kao što već svi sigurno znaju Facebook je otkupio Oculus VR početkom 2014. A u međuvremenu je i Sony predtstavio svoj VR projekat Project Morpheus. Kako će sve ovo uticati na krajnju cenu i datum izlaske komercijalne verzije Oculus Rift VR headseta, ostaje da se vidi.

 Šta vi mislite o Oculus Riftu?

Izvor: PC Gamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR