Objavljeni Oculus Rift PC sistemski zahtevi

Objavljeni Oculus Rift PC sistemski zahtevi

1104
2
PODELI
Oculus Rift

Oculus VR je objavio PC sistemske zahteve za Oculus Rift, dugo očekivani headset za virtuelnu realnost. Napomena je da se radi o preporučenim,a ne minimalnim zahtevima. Pogledajte:

 

 

 

 

 

 

 

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290 ili jača grafička kartica
  • Intel i5-4590 ili jači procesor
  • 8GB+ RAM
  • Kompatibilni HDMI 1.3 video izlaz
  • 2x USB 3.0 porta
  • Windows 7 SP1 ili noviji

Nimalo skromno, ali još jednom, radi se o preporučenim PC sistemskim zahtevima. Oculus VR je izjavio: “Cilj je da sve Rift igre i aplikacije pruže sjajno iskustvo na ovakvoj konfiguraciji. Verujemo da će ovo biti fundamentalno bitno za uspeh VR-a, pošto razvojni timovi mogu da optimizuju i podešavaju svoje igre ka sada poznatim specifikacijama, i na taj način se proces razvoja igara pojednostavljuje”.

Vrlo verovatno je da će minimalni zahtevi biti niži od ovih i da ćete Oculus Rift moći da koristite i na slabijim PC konfiguracijama od navedene. Ali Oculus Rift tehnički director Atman Binstock je u detaljnom blog postu objasnio da je za VR iskustvo najbitnije konstantno prisustvo koje previse slab sistem neće moći da pruži.

Nije poznato još kada će se Oculus Rift zvanično i pojaviti u prodaji na tržištu. Da li je vaš PC spreman za VR i za Rift?

Izvor: PC Gamer

 

2 KOMENTARA

  1. Veću glupost nisam odavno pročitao! Kakvi su ovo bre hardverski zahtevi!!!, pa ni u ludilu ne bih dao za OcRi 300 dolara i pri tom da kupim racunar tj, rig za 1500 dolara da bi OcRi radio… haha pa to je suludo i smešno. Ako ne smanje cenu i hardversku zahtevnost ovom proizvodu sledi blago je reći totalna propast. Btw Amerika i Zapadna Evropa nije ceo svet, ako za njih to nije neka cifra, hmmm za naš skromni standar itekako jeste. Prijatno i hvala 🙂

POSTAVI ODGOVOR