Nvidia Shield konzola se pojavljuje u junu

Nvidia Shield konzola se pojavljuje u junu

1031
1
PODELI
xl_NVIDIA_Project_Shield_lifes

Nvidia Shield ručna konzola za igranje će se u Americi pojaviti sledećeg meseca i koštaće oko 270 evra.

Nvidia Project Shield konzola za igranje koja se drži u ruci će pronaći svoj put do potrošača u junu.

Nvidia Shield treba da se pojavi 20. Juna u prodaji po ceni od 349 dolara (oko 270 evra). Mogućnost pre-ordera se otvara 20. maja na mnogim sajtovima kao što su GameStop ili Newegg.

Cena čini Nvidia Shield skupljom od Nintendo 3DS XL konzole ili od PS Vita, dve ručne konzole koje će joj verovatno biti konkurencija. Analitičari tržišta polemišu da li će je cena sprečiti da uspe, s obzirom da košta gotovo kao Nintendo Wii U kućna konzola za igranje.

Najavljena na CES 2013, Nvidia Shield ima Android 4.2.1 operativni sistem, ugrađen je novi Tegra 4 čip i ima čak 2 GPU jezgra i A15 procesor sa 4 jezgra.

Nvidia Shield takođe ima ugrađen kontroler, sličan po obliku i dizajnu Xbox 360 kontroleru, sa prekidačima i tasterima sa gornje strane, dve analogne kontrole za palčeve za kretanje i kameru, D-Pad i 4 glavna tastera na gornjoj strani. Nvidia Shield sadrži i ekran od 5 inča rezolucije 1280×720 piksela.

Korisnici mogu pokretati igre na Nvidia Shield sa Google Play ili Tegrazone Android marketplaces i takođe mogu da stream-uju igre sa Valve online prodavnice igara, Steam-a.

Izvor: http://www.t3.com

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR