NVIDIA predstavila prvi deep learning superkompjuter

NVIDIA predstavila prvi deep learning superkompjuter

911
0
PODELI

NVIDIA je predstavila NVIDIA DGX-1, prvi Deep learning superkompjuter na svetu za ogromne potrebe razvoja veštačke inteligencije. NVIDIA DGX-1 je prvi sistem na svetu dizajniran konkretno za Deep learning.

Breaker

Da pojasnimo, izraz “Deep learning” je vrsta učenja mašina zasnovana na algoritmima koji modeluju informacije u podatke koristeći više nivoa obrade sa kompleksnim strukturama. Znamo, nije baš jednostavno pojašnjenje, ali shvatićete njegovu primenu u nastavku teksta.

NVIDIA DGX-1 je kompletno opremljen hardverom, Deep learning softverom i razvojnim alatima za brzu i efikasnu implementaciju. Reč je o sistemu koji se sastoji od nove generacije GPU akceleratora, što pruža protok koliko i 250 x86 servera.

DFX-1 Deep learning sistem omogućava istraživačima i naučnicima da jednostavno iskoriste snagu obrade moćnog računara da naprave novu vrstu inteligentnih mašina koje uče, vide i shvataju svet na način na koji to čine i ljudi. On pruža neviđenu moć obrade podataka kako bi pokretao sledeću generaciju AI aplikacija, što omogućava istraživačima da drastično smanje vreme za učenje većih, naprednijih neuralnih mreža.

NVIDIA je dizajnirala DGX-1 za novi kompjuting model kako bi pomogla u revoluciji napredovanja veštačke inteligencije u nauci, preduzećima i svakodnevnom životu. Moćne neuralne mreže pokreću novu vrstu softvera sa masivnom količinom podataka, što zahteva značajno veću moć obrade podataka.

“DGX-1 je lak za implementaciju i napravljen je iz jednog razloga: da otključa nadljudske sposobnosti i primeni ih na probleme koji su ranije bili nerešivi”, izjavio je Jen-Hsun Huan, CEO i ko-osnivač kompanije NVIDIA.

Specifikacije ovog superkompjutera su:

  • Do 170 teraflopsa half-precision (FP16) performansi u piku
  • Osam Tesla P100 GPU akceleratora, 16GB memorije po GPU
  • NVLink Hybrid Cube Mesh
  • 7TB SSD
  • Dual 10GbE, Quad InfiniBand 100Gb povezivanje
  • 3U – 3200W

Tu je i opciona podrška za poboljšanje produktivnosti NVIDIA DGX-1 superkompjutera. Hardverska i softverska podrška omogućava pristup NVIDIA Deep learning materijalu, cloud menadžment servisima, nadogradnji softvera i prioritet prilikom rešavanja kritičnih problema.

NVIDIA DGX-1 Deep learning sistem će krenuti sa prodajom u SAD tokom juna, dok će od trećeg kvartala biti dostupan i ostatku sveta preko kompanije NVIDIA ili određenih kompanija. Cena nije poznata.

 

 

Izvor: TechPowerUp

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR