Nvidia predstavila Geforce GTX Titan Z

Nvidia predstavila Geforce GTX Titan Z

2202
0
PODELI
nvidia_TitanZ_2

Nvidia je predstavila Geforce GTX Titan Z grafičku karticu. Nova dual-GPU kartica ima 5760 Cuda jezgara, 12GB memorije, pruže performanse od 8 Teraflopsa i koštaće čak $2.999!

Ova cena je stvarno visoka, ali će se možda naći kupci za ovu karticu među naučnicima se velikim budžetom za istraživanja. Takođe bi neki profesionalci i dizajneri mogli da se odluče da je kupe, mada se Nvidia Quadro kartice popularnije za profesionalnu primenu.

nvidia_TitanZ_2

Zahtevni grafički demo, sa vodom i pregršt čestica koje su renderovane u realnom vremenu, više nego ikada ranije, je iskorišćen za predstavljanje Geforce GTX Titan Z grafičke kartice. Demo je izgledao zaista impresivno.

Nova kartica je u mogućnosti da pokreće real time unified physic solver aplikaciju koja simulira interakciju između čvrstih tela, tečnosti i tekstila. U demou se vidi realno predstavljanje kako turbulentna tečnost udara u čvrstu površinu, kako vatra udara u sferu i druge stvari.

nvidia_TitanZ_1

Unreal Engine 4 live demo sa realnom simulacijom i uništavanjem koji je veoma nasilan i veoma lep u isto vreme je takođe izgledao veoma cool.

Verovatno zato Nvidia smatra zašto je svetu potrebna Geforce GTX Titan Z grafička kartica. Ali većina običnih smrtnika naravno neće moći da priušti sebi karticu od čak $2.999.

Demoi su izgledali zaista impresivno i možemo očekivati ovako nešto u budućnosti što se tiče dizajna igara recimo.

Šta mislite o GTX Titan Z grafičkoj kartici?

Izvor: Fudzilla

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR