Nvidia G-Sync tehnologija

Nvidia G-Sync tehnologija

2297
3
PODELI
nvidia-gsync-logo

Nvidia je predstavila G-Sync, novu tehnologiju kod monitora, koja cilja da potpuno eliminiše seckanje i prekide u slici na ekranu, kao i da drastično smanji lag u PC igrama. Tehnologija će u startu biti podržana od sledećih proizvođača monitora: Asus, Benq, Philips i ViewSonic. Da li će se kasnije uključiti još neki, ostaje da se vidi.

Nvidia nije dala nikakve informacije o cenama monitora sa G-Sync tehnologijom.

gsync

G-Sync je modul koji menja tzv. scaler kod LCD monitora i dozvoljava da GPU direktno kontroliše refresh rate i da ga prilagođava frame rate-u igre koja se igra. Nvidia tvrdi da ovo potpuno eliminiše seckanje u slici i smanjuje lag povezan sa korišćenjem V-Sync tehnologije,a takođe eliminiše i tzv. “cepanje“ i prekide u  slici na ekranu kada je V-Sync isključen.

G-Sync će zahtevati kompatibilni monitor i najmanje Nvidia GeForce GTX 660 grafičku karticu.

Tokom ovog saopštenja, Johan Anderson, vodeći za rendering u DICE-u, je rekao “da je praktično nemoguće danas napraviti igru sa fiksiranim frame rate-om”, zbog različitih scena i okoline koja se koristi u hit naslovima današnjice. Korišćenjem G-Sync tehnologije, razvojni timovi vise ne moraju da brinu da postignu prosečnih 60 FPS, jer će igra izgledati i ići glatko bez obzira na frame rate.

Da li će Nvidia G-Sync tehnologija zaživeti i biti opšte prihvaćena, pokazaće budućnost.

Kakvo je vaše mišljenje o G-Sync tehnologiji?

Izvor: Gamespot

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR