Novi tracking softver predviđa gde ćete biti u budućnosti

Novi tracking softver predviđa gde ćete biti u budućnosti

721
0
PODELI

Novi tracking softver (softver za praćenje) zna tačno gde ćete biti na određeni datum i vreme godinama u budućnosti.

Tracking softver pod nazivom Far Out prati ljude koristeći GPS da bi naučio njihovu dnevnu rutinu. Onda predviđa gde će ta osoba biti u budućim godinama. Može da odreaguje i da se prilagodi promenama posla, veza u ličnom životu osobe ili ako se neko preseli recimo.

Navodno rezultati koje ovaj tracking softver pruža su “veoma precizni” i mogu da predvide lokaciju tačno u datum. Ovaj tracking softver je proizvod istraživanja Microsofta i Google-a koji može da predviđa gde će osoba biti godinama u budućnosti. Softver koristi GPS sisteme koje nose dobrovoljci i koji je prilagođen vidu prevoza koji oni koriste na dnevnoj bazi. Istraživači su uspeli da predvide oko 150 miliona lokacija.

Far Out može da automastki otkrije kada neko odstupi od svoje rutine. Program će ukalkulisati ove izmene, naučiti iz njih i adaptirati se. Iako je ova ideja pomalo zastrašujuća, može da se koristi da predvidi porast u populaciji, širenje neke bolesti, saobraćaj i potrebu za širokopojasnim internetom recimo.

Ipak ostaje nejasno kako jedan kompjuterski program može da prikupi dovoljno podataka  da predvidi totalno slučajnu prirodu “životnih pokreta“ neke osobe.

Da li bi vi voleli da znate gde ćete biti tačno u budućnosti?

Izvor: Fudzilla

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR