Novi tip punjača puni bateriju za 30 sekundi

Novi tip punjača puni bateriju za 30 sekundi

999
3
PODELI
Baterija

Korisnici pametnih telefona znaju kakav problem može predstavljati baterija. Polje na kome ne postoje inovacije je upravo tehnologija izrade baterija. Naravno, porasle su po pitanju veličine, dok su čipsetovi postali efikasniji po pitanju potrošnje, ali punjenje je i dalje punjenje u 2014. godini.

Breaker

Ali Izraelska firma pod nazivom StoreDot je demonstrirala novu NanoDot tehnologiju, koja se opisuje kao “bio-organski peptidni molekuli koji menjaju pravila mogućnosti mobilnih uređaja”. Ali to praktično znači da se baterija telefona može napuniti za samo 30 sekundi.

Tehnologija je demonstrirana na video snimku sa Samsung Galaxy S3 telefonom. Iako će komercionalno biti dostupna tek za par godina (kraj 2016. godine) i malo većih dimenzija (veličine punjača za laptop), ovo je tehnologija kojoj će se mnogi radovati.

Novost je objavljena na Microsoft Think Next konferenciji u Tel Avivu, i svakako deluje obećavajuće, jer video ne laže. StoreDot trenutno ulaže napore da smanji veličinu uređaja i očekivano je da košta otprilike duplo skuplje od klasičnog punjača danas. A to je prilično fer, s obzirom da predstavlja veliku inovaciju na ovom polju.

 

Izvor: Android Central

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR