Novi korak u evoluciji motion control tehnologije

Novi korak u evoluciji motion control tehnologije

718
0
PODELI

Budućnost je ovde! Ali za malo… Ili bar dok Kickstart projekat Gest glove ne skupi 100.000 dolara. U trenutku pisanja ovog teksta skupili su 70,676, ostalo im je još 28 dana.

U svakom slučaju, Gest glove je prilično interestantan projekat koji zaslužuje da bude podržan, jer ako bude uspešan, uskoro ćemo moći da zaboravimo na miševe i tastature, i svi ćemo da sedimo (ili stojimo) pred našim računarima, i mahaćemo rukama! Neće više biti RSI-a, i ostalih opasnih gejmerskih ozleda, ali će korisnici verovatno učestalije početi da prosipaju kafe, sokove, vodu po računarima.

Gest glove je motion control uređaj, koji omogućava korisnicima da jednostavnim gestovima ruku upravljaju računarom ili telefonom. Jednostavnim mrdanjem kažiprsta moćićete da se krećete kroz aplikacije, kada uperite prstom u monitor, moćićete da upravljate strelicom od miša (zamislite kako bi igranje pucačina izgledalo). 3D objekti će moći da se rotiraju tako što biste napravili gestove slične hvatanju i rotiranju. Korisnici će takođe moći da programiraju sopstvene gestove i da ih implementiraju u uređaj.

Još samo da usavršimo holograme, i svi ćemo biti cool kao Tom Kruz u filmu Minority Report.
Tom-Cruise-minority-Report

Izvor: SlashGear

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR