Novi HTC One M8 zvanično predstavljen

Novi HTC One M8 zvanično predstavljen

1010
1
PODELI

Nakon brojnih glasina, curenja informacija i pretpostavki, HTC je sada zvanično predstavio novi HTC One (M8) koji donosi brojna unapređenja u odnosu na prošlogodišnji HTC One po pitanju dizajna, većeg ekrana, duple kamere na zadnjoj strani i snažnijeg procesora.

Breaker

U poređenju sa prvim HTC One modelom, novi poseduje veći displej od 5 inča. Dok je rezolucija i dalje 1920×1080 piksela, okvir oko ekrana je smanjen i hardverski tasteri su zamenjeni tasterima na ekranu, pa je razlika u dimenzijama između ta dva modela vrlo mala.

U središtu HTC One (M8) nalazi se Qualcomm Snapdragon 801 čipset sa četvorojezgarnim Krati 400 procesorom koji radi na taktu od 2.3GHz, Adreno 330 grafičkim čipom i 2GB RAM memorije. Biće dostupan u verziji od 16GB i 32GB memorije koja će biti proširiva microSD karticom od 128GB memorije.

HTC One M8

Novi HTC One (M8) poseduje unibody dizajn koji je od 90% metala, što je 20% više metala nego na prethodnom modelu. Tačne dimenzije M8 modela su 146.4 x 70.6 x 9.35mm i težina je 160 grama. Još je zadržao dizajn koji se svima dopao još na prethodnom modelu i još uvek poseduje stereo BoomSound zvučnike koji su sada 25% snažniji, kako kaže HTC.

Kao što se i očekivalo, HTC One (M8) stiže sa Android 4.4 (KitKat) koja je presvučena HTC-ovim Sense 6, vrlo poznatim korisničkim interfejsom ove kompanije. Od novih mogućnosti Sense 6 poseduje Motion Launch koji omogućava da se pametni telefon brzo otključa i pokrene kameru tako što se okrene u vodoravan položaj i pritisne taster za kontrolu zvuka. Telefon je sada moguće otključati i duplim dodirom na ekran. Novi Sense 6 donosi i unapređeni Zoe koji sada dozvoljava pravljenje 20 uzastopnih fotografija u punoj rezoluciji sa videom od tri sekunde. Prisutan je i novi Power Saving Mode koji obećava do 30 sati rada sa samo 10 procenata potrošnje baterije, koja kod HTC One (M8) poseduje 2600mAh.

Najveće unapređenje kod HTC One (M8) je verovatno Duo Camera, koji uključuje kameru od 4 megapiksela UltraPixel sa 1/3-inčnim senzorom, pikselima veličine 2 mikrona i f/2.0 aperturom, a sve to dopunjuje druga kamera iznad nje koja prikuplja informacije o dubini. Ideja je da se napravi stereoskopska sposobnost ljudskog oka i omoguće vrlo zanimljivi efekti sa dubinom polja vidljivosti (depth of field). Kamera na zadnjoj strani ne poseduje optičku stabilizaciju slike, ali ima dupli LED blic. Prednja kamera je unapređena na 5 megapiksela, što je prilično više od prethodnog One modela koji ima 2.1 megapiksela.

Novi HTC One (M8) će, počevši od danas, biti dostupan u sledećim bojama – Gunmetal Siva, Glacial Srebrna, Amber Zlatna.

 

Izvor: Fudzilla

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR