Novi firmware update za PS4 donosi mogućnost pre-loadinga igara i SHAREfactory video...

Novi firmware update za PS4 donosi mogućnost pre-loadinga igara i SHAREfactory video editor

944
0
PODELI
dualshock-4-new-logo-crop

Nakon objave da se PS4 konzola prodala u preko 7 miliona primeraka, Sony je objavio i detalje o predstojećem firmware update-u za PS4. Nije poznato kada će se firmware 1.70 tačno pojaviti, ali su sada poznati detalji o novom SHAREfactory video editoru, ako i to da novi update donosi i pre-loading igara.

Pre-loading je poznat koncept sa Steama i drugih PC servisa i ukratko ovo je mogućnost koja igračima koji su pre-orderovali neku igru dozvoljava da je skinu pre datuma izlaska. Igra ostaje zaključana do datuma izlaska, a nakon toga se digitalna kopija jednostavno otključa i igra je odmah dostupna za igranje. Na PS4 će ovo biti moguće ako se uključi “auto download” opcija i nakon toga će se igra automatski skinuti nakon pre-ordera.

Druga velika novina u novom software update-u za PS4 je SHAREfactory, video editor aplikacija prepuna opcija, koja će igračima omogućiti da obogate svoje snimke igranja,a i sami snicmi dobijaju povećanje rezolucije na 720p. Igrači će moći da dodaju razne filtere i efekte, muziku i picture-in picture snimke sa PlayStation kamere. Zanimljiva je mogućnost dodavanja muzike, bilo već dostupne na konzoli ili ubacivanja sopstvene muzike, iako PS4 ne može da pušta MP3 fajlove za sada. Moguće je da će sa ovim update-om doći i ta mogućnost. Još jedna novina je da korisnici sada mogu da izaberu sa kojim prijateljima će podeliti neki klip ili screenshot iz samog Share menija, neće morati da se ide prvo u settings kao ranije.

Xbox One Upload Studio ima neke slične mogućnosti,ali Sony ide korak dalje sa opcijom da se SHAREfactory snimci kače direktno na Facebook ili da se prebace na eksterni USB flash ili hard disk da bi mogli da se uploaduju i drugde, recimo na Youtube. Nije poznato kada će se ovaj novi firmware 1.70 za Sony PS4 tačno pojaviti, kao ni kada će tačno u budućim update-ovima biti ubačene mogućnosti koje za sada nisu podržane kao što su: MP3, Blu-ray 3D, DLNA.

Pogledajte promo video za SHAREfactory video editor:

Izvor: engadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR