Novi Apple patent bi mogao da blokira snimanje koncerata sa iPhone

Novi Apple patent bi mogao da blokira snimanje koncerata sa iPhone

3845
0
PODELI

Snimanje na koncertima može biti frustrirajuće za okolinu, ali ukoliko ovaj Apple patent bude implementiran u proizvod, to neće biti ni moguće.

Zavod za patente i zaštitne znake u Americi odobrio je kompaniji Apple patent, koji je podnela još 2011. godine, za tehnologiju koja bi onemogućila kameru telefona na određenim javnim događajima tako što će pratiti i prevoditi infra-scrvene signale.

Patent glasi: “Infra-crveni emiter se može postaviti na području gde fotografisanje ili snimanje videa nije dozvoljeno, a emiter može da šalje infra-crvene signale sa kodiranim podacima koji sadrže komande za isključivanje mogućnosti snimanja. Elektronski uređaj tada prima infra-crvene signale, dekodira podatke i privremeno onemogućuje kameru u zavisnosti od zadate komande.”

Apple infra-red blokator kamere

Još uvek nije poznato za šta Apple stvarno planira da koristi ovu tehnologiju. Postoji mogućnost da ovaj tehnološki gigant i ne želi da napravi takav blokator kamere, ali želi da osigura patent kako neko drugi to ne bi napravio. Ostaje nam da čekamo i vidimo.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR