Nov i poboljšan – stiže sledeći YotaPhone!

Nov i poboljšan – stiže sledeći YotaPhone!

769
0
PODELI

YotaPhone je Android pametni telefon sa klasičnim ekranom osetljivim na dodir na jednoj strani, dok se na drugoj strani nalazi E-Ink displej. On postoji već nešto preko godinu dana i doneo je zaista nešto novo na tržište pametnih telefona. U toku MWC sajma ove godine, Ruski mobilni operater koji je postao i proizvođač, prikazao je novi prototip za koji smatra da rešava mnoge mane prethodnog modela.

Breaker

Novi YotaPhone unapređuje prethodnika na brojne načine. Kod prvog modela displej je bio od 4.3 inča sa 720p rezolucijom, dok je kod novog modela displej od 5 inča sa 1080p rezolucijom, dok su pravi uglovi zamenjeni oblinama. Sve specifikacije koje ste očekivali da će se unaprediti, jesu unapređene: četvorojezgarni procesor umesto dvojezgarnor, tanji je, lakši i koristi poslednju verziju Android operativnog sistema. Njegov E-Ink displej je prilično poboljšan: veći je, manje su ivice, poseduje veću gustinu piksela (sa 170ppi na 235ppi) i mnogo bolje se uklapa u novi dizajn. Toliko je dobra integracija, da kada E-Ink displej prikazuje crnu sliku, skoro je nemoguće razlikovati displej od ivica.

YotaPhone Prototype 01

Yota je napravila par unapređenja u softveru u odnosu na prethodni model. Umesto da prikazuje jednostavne slike i eknjige, displej na pozadini sada može biti korišćen kao kontrolni panel za uređaj tako što će prikazivati vidžete sa poslednjim postovima na twitteru i facebooku, RSS vesti, vremensku prognozu, sportske rezultate i drugo. Prikaz informacija u retalnom vremenu sa niskom potrošnjom je vrlo primamljiva opcija.

YotaPhone Prototype 02

Jedna od najvećih mana originala je bio često konfuzan interfejs koji je koristio menjao navigacione tastere gesturama. Što se tiče novog modela, Yota odbacuje gesture i uvodi klasične tastere koji se koriste kod Android operativnog sistema i integriše ekran osetljiv na dodir u E-Ink panel na poleđini.

YotaPhone Prototype 03

 

YotaPhone Prototype 04

Iako informacije o vremenu izlaska nisu precizirane, YotaPhone je planiran za jesen. Na žalost, ovaj model će biti dostupan samo u Rusiji i delovima zapadne Evrope.

 

Izvor: The Verge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR