Nokia X2 će imati i Windows Phone i Android OS?

Nokia X2 će imati i Windows Phone i Android OS?

906
0
PODELI

Android uređaji kompanije Nokia su izuzetno retki. Zapravo, postoji samo jedan, Nokia X, i on ne koristi Android u pravom smislu te reči  jer je korisnički interfejs u potpunosti izmenjen, dok su sve Google aplikacije u potpunosti izostavljene. Sada se u AnTuTu testu otkrio njegov naslednik sa oznakom Nokia X2, koji i nije posebno impresivan po pitanju specifikacija, ali govori se da ima jednu zanimljivu prednost – pokreće i Windows Phone i Android operativni sistem.

Breaker

Po pitanju hardvera, Nokia X je vrlo skroman. Ima poboljšanja u odnosu na prvi Nokia X, ali ne mnogo. Na primer, Nokia X ima dvojezgarni 1GHz i 512MB RAM, dok će Nokia X2 imati Qualcomm Snapdragon 200 dvojezgarni procesor na 1.2GHz i 1GB RAM. Rezolucija ostaje ista, 480×800, kao i količine interne memorije, 4GB.

nokia x2 antutu

Pored specifikacija, kruži i glasina da će Nokia X2 imati mogućnost dual-boot-a u Android i Windows Phone. Po pitanju hardvera, ovaj pametni telefon je u stanju da uradi tako nešto, jer je tek malo bolji od Nokia 520. Interna memorija od 4GB možda nije u stanju da podrži oba operativna sistema, ali je taj problem moguće zaobići korišćenjem microSD memorijske kartice. Ipak, glasina nije pouzdana jer je od anonimnog izvora sa mreže poznate kao “Secret”.

Dual-boot ne odgovara ni kompaniji Microsoft, a ni kompaniji Google, jer su se oni postarali da kompanije poput ASUS i Samsung odustanu od isporuke svojih uređaja sa takvom funkcijom. Ali opet, Nokijina verzija Androida nema Google Play servise, pa ne mora da traži dozvolu od Google-a.

Iako je ovo možda samo blizu maštanju, Microsoft je poznat po iznenadnim promenama, pa ima šanse da postane stvarnost.

 

Izvor: Android Community

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR