Nokia više neće praviti telefone

Nokia više neće praviti telefone

2082
6
PODELI
nokia 3210

Novi generalni direktor kompanije Nokia, Rajev Suri, otkrio je danas planove za budućnost Finskog telekomunkacionog giganta nakon što je Microsoft otkupio odeljak za proizvodnju telefona.

Breaker

Najvažnija i najtužnija vest je da Nokia više ne planira da proizvodi telefone. “Ne planiramo direktan povratak u proizvodnju telefona”, rekao je Suri. Ipak, postoji veoma veliko interesovanje za izdavanje licence za brend, tako da će se Nokia u nekom obliku “vratiti u potrošački svet”. Ali još uvek nije poznato hoće li se “Nokia” brend pojaviti na telefonima, nekim drugim uređajima ili možda servisima, ali jedno je sigurno – nestala je nada da će Nokia krenuti sa proizvodnjom Android telefona.

Nokia Symbian

Što se tiče drugih aspekata kompanije, generalni direktor je rekao da HERE brend za navigacioni softver neće biti direktni konkurent Google Maps, već će se oslanjati na izdavanje licenci kompanijama poput Amazon, Microsoft ili Yahoo, u B2b partnerstvima. Još uvek se ne zna šta će to značiti za beta verziju HERE softvera za Android i iOS. Suri očekuje da će tri poslovne grane kompanije Nokia – Mreže, Tehnologije i Mapiranje, uskoro zabeležiti rast i profitabilnost. Ali Nokia telefona više neće biti.

 

Da li ste vi fan Nokia telefona? Koji vam je omiljeni Nokia telefon?

 

 

Izvor: Phone Arena

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR