Nokia predstavila Nokia X2 Android telefon

Nokia predstavila Nokia X2 Android telefon

854
0
PODELI

Nokia X je bio jedan od zanimljivijih uređaja koje je ova kompanija napravila u poslednje vreme. Nokia je napravila Android telefon niže klase, “presvukla ga” tako da liči na Windows Phone, nazvala ga Nokia X i pustila u prodaju. Iako nije privukao pažnju u SAD, solidno se prodavao na tržištima u razvoju, što je i bio cilj ove kompanije. Sada je Nokia, samo par meseci kasnije, predstavila naslednika – Nokia X2!

Breaker

Nalik na prethodnika, Nokia X je početnički pametni telefon. Dolazi sa ekranom od 4.3 inča rezolucije 800×480 piksela, 1.2GHz dvojezgarnim Snapdragon 200 procesorom, 1GB RAM, 5Mpix kamerom na zadnjoj strani, VGA kamerom na prednjoj strani i 4GB interne memorije zajedno sa slotom za microSD karticu. Iako ima relativno slabe specifikacije, on ima i povoljnu cenu: Nokia X2 će se prodavati po ceni od 99 eura, što ga čini jednim od najpovoljnijih pametnih telefona na tržištu.

Nokia X2

Za tu cenu, mogli bi da kupite Moto E, koji je nesumnjivo bolji. Ali Nokia X2 ima drugačiju ciljnu grupu. Koristi Nokia premium dizajn u kombinaciji sa unikatnim softverom kako bi privukao pažnju i kasnije prebacio ljude na Windows Phone operativni sistem. Zanimljiv potez, ali tek ćemo videti da li će to uspeti.

Šta vi kažete za Nokia X2? Da li vam se dopada?

 

Izvor: AndroidAndMe

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR