Nintendo razmišlja o proizvodnji telefona

Nintendo razmišlja o proizvodnji telefona

689
0
PODELI

Nintendo je već treću godinu za redom prijavio gubitke, pa iz tog razloga razmišlja o novoj poslovnoj strukturi koja uključuje mobilne uređaje, navodi Bloomberg.

Breaker

Predsednik Nintenda Satoru Ivata je dao komentar povodom rekordnog gubitka od 240 25 milijardi jen-a (240 miliona dolara) zbog izuzetno malog interesovanja sa Wii U konzolu.

“Nintendo je zabeležio najveći pad profita u proteklih 12 godina. Kompanija je očekivala profit od 55 milijardi jena, jer se mislilo da će Wii U biti dosta popularan za vreme Božića. Nintendo je postigao prodaju od 2.8 miliona Wii U konzola, umesto planiranih 9 miliona. I prodato je 19 miliona primeraka igara, umesto predviđenih 38 miliona.”

Nintendo likovi

Odlaganje ekskluzivnih igara, popularnost mobilnih uređaja i konkurencija u vidu Sony Playstation 4 i Microsoft Xbox One konzola jedni su od razloga za lošu prodaju.

“Razmišljamo o novoj poslovnoj strukturi,” rekao je Ivata juče na konferenciji za novinare u gradu Osaka, Japan. “S obzirom na ekspanzij pametnih uređaja, trenutno proučavamo kako se pametni uređaji mogu iskoristiti u poslu kojim se bavimo. Nije tako jednostavno omogućiti da Mario bude dostupan i na pametnim telefonima.”

Analisti već duže vreme predlažu kompaniji da napravi korak ka mobilnim operativnim sistemima poput iOS i Android, jer je tržište igara prešlo na pametne telefone i tablete i Nintendo će morati da proširi svoj trenutni hardver biznis model.

 

Šta mislite o Zelda-fonu ili možda Mario-tabletu?

 

Izvor: iClarified

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR