Ninja Sphere za bolju kontrolu vašeg doma

Ninja Sphere za bolju kontrolu vašeg doma

740
0
PODELI

Uređaj pod nazivom Ninja Sphere će omogućiti da nadgledate vaš dom i znate gde se vaše stvari nalaze u svakom trenutku.

Breaker

Ni najnapredniji sigurosni sistemi ne mogu nadgledati baš sve u vašem domu. Većini nedostaje sposobnost da vas automatski obaveste kada neko pokuša da ukrade nešto sitno kao što je skupocena flaša vina iz vaše kolekcije.

Ipak, novi uređaj pod nazivom Ninja Sphere, kompletno beli objekat koji bi mogao da prođe kao moderna skupltura, je napravljen baš za takve situacija.

Sa mogućnostima kao što su LED svetla, ugrađen bluetooth i WiFi, ova sprava omogućava da pratite dešavanja stvari (i ljubimaca) u vašoj kući. Stavite bluetooth tag (ili privezak) na svoju mačku i Ninja Sphere će pratiti njeno kretanje. Takođe, može vas obavestiti kada se manji, ali vredni, objekti poput kutije sa nakitom pomere sa svog mesta.

Ninja Sphere 04

Ovaj gedžet vam pomaže i u kontroli vašeg doma, pa će vas obavestiti ukoliko ostavite uključenu grejalicu ili svetla.

Kako bi sve ovo bilo moguće, Ninja Sphere koristi proces pod nativom trilateracija. Pomoću tri ili više signala koji se preklapaju, određuje se tačna lokacija nekih objekata. Algoritmi u uređaju mere prostor u vašem domu, detektujući čak i nameštaj, kao i položaj Sfere u donosu na sve ostalo.

Ninja Sphere 02

“Iako detaljnije informacije nisu trenutno dostupne, Ninja Sphere prati objekte preko standardnih Bluetooth LE tagova”, kaže jedan od idejnih tvoraca ovog uređaja, Danijel Fridmen.

Kada korisnik primeti nešto sumnjivo, može da odabere šta da uradi sledeće. Na primer, ukoliko imaju kamere po kući, mogu dati komandu da Ninja Sphere napravi fotografiju prostorije.

Ninja Sphere 03

“Korisnici će moći da kreiraju reakcije na razne stvari koje se događaju oko Ninja Sphere,” kaže Fridmen.

Uređaj poseduje softver otvorenog koda, što znači da korisnici mogu da ga uparuju sa raznim drugim uređajima. Ninja Sphere će se upravljati pomoću aplikacije na telefonu, ali razvojni tim se nada da će to biti neophodno samo za inicijalno podešavanje uređaja.

Ninja Sphere 05

Ninja Sphere je do sada prikupio preko 260.000 australijskih dolara u kampanji na Kickstarteru, premašivši zacrtani cilj od 115.00 australijskih dolara. Kampanja se završava 11. januara, a u junu 2014. kreće isporuka uređaja.

 

Link do Kickstarter kampanje za Ninja Sphere se nalazi OVDE

 

Izvor: Mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR