Nike predstavio HyperAdapt 1.0, patike koje se same stežu nakon obuvanja!

Nike predstavio HyperAdapt 1.0, patike koje se same stežu nakon obuvanja!

2796
2
PODELI

Fanovi Back to the Future serijala, radujte se!

Breaker

Na Nike Innovation 2016 događaju u sredu, ovaj proizvođač obuće najavio je da će tokom ove sezone krenuti sa prodajom patika koje same “vezuju pertle” – Nike HyperAdapt 1.0!

Nike HyperAdapt 1.0 02

Dizajnirane od strane poznatog dizajnera patika Tinker Hatfield i Tiffany Beers, starijeg inovatora u kompaniji Nike koji je radio na Nike Air Mag i Nike Air Yeezy modelima, HyperAdapt 1.0 patike dolaze sa sistemom za “adaptivnim stezanjem” koji automatski stegne pertle nakon što ih obujete.

Prema Beers-u, pertle se stegnu čim vaša stopala nagaze senzor ugrađen u samu patiku. Tu su i dva tastera sa strane koja omogućavaju da popustite i stegnete pertle, tako da vam idealno odgovaraju.

Beers je bio zadužen da smisli na koji način će raditi automatsko stezanje na patikama kod prethodnog modela (Nike Mag), koji je bio napravljen za godišnjicu Back to the Future filma (dana kada Marty McFly odlazi u budućnost… ili dolazi u budućnost?). Prvi par tih patika poklonjen je Michael J. Fox-u, a planira se da se daju na aukciju u humanitarne svrhe.

Nike HyperAdapt 1.0 03

HyperAdapt 1.0 model koji je proistekao iz Nike Mag istraživanja. Nije puno toga poznato o ovim patikama, osim što se vidi iz priloženog videa.

Nike HyperAdapt 1.0 04

 

Cena još uvek nije poznata.

 

 

Izvor: Mashable

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR