NFC prsten koji otključava telefon ili vrata

NFC prsten koji otključava telefon ili vrata

2336
1
PODELI

U budućnosti nakit više neće služiti samo kao dodatak garderobi, već će imati svoju funkciju. Lepši pol se možda neće sa ovim složiti, ali sada postoji prsten koji potkrepljuje ovu tvrdnju!

U pitanju je projekat mladog čoveka pod imenom John McLear i on je osmislio NFC prsten za  koji je pokrenuo Kickstarter kampanju prikupljanja novca za projekat.

Ovaj NFC prsten može služiti za razmenu informacija, kao i za otključavanje mobilnog telefon i ulaznih vrata vašeg stana. Da bi radio, prsten se oslanja na Near Field Communication tehnologiju, ili ukratko NFC, pomoću koje se sadržaj (informacije) bežično prenose između vašeg telefona i drugih uređaja koji poseduju ovu tehnologiju običnim dodirom.

NFC instructions

Prsten poseduje dva umetka – privatni i javni. Pa korisnik može obavljati pomoću gestura kao što je rukovanje, mahanje, itd. Najbolje od svega je što nije potrebno puniti prsten.

Ovaj projekat na Kickstarteru je skupio više od 150.000 funti, iako je prvobitno zacrtano 30.000 funti. A preostalo je još 11 dana!

 

Pogledajte kako prsten radi:

 

 

A evo i linka do Kickstarter stranice NFC prstena: http://www.kickstarter.com/projects/mclear/nfc-ring

 

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR