Neverovatne činjenice o tehnologiji koju koristite svakog dana

Neverovatne činjenice o tehnologiji koju koristite svakog dana

690
1
PODELI

Količina sadržaja koja se svakodnevno pojavljuje na internetu je impresivna. Kako bismo vam približili o kojoj količini je reč izdvojili smo nekoliko interesantnih podataka.

1. Danas postoji 9 puta više sadržaja na internetu nego pre 5 godina i to zahvaljujući korisnicima koji međusobno dele fotografije, snimke, tweetove, statuse, članke… 2011. godine je na internetu postojao 1 bilion gigabajta sadržaja.

2. Na internetu se svakodnevno pojavi oko 500 miliona novih fotografija.

3. Servis za deljenje slika Snapchat svakodnevno generiše 150 miliona fotografija što je znatno više od Instagrama, ili jedna trećina od ukupnog broja fotografija koje se uploaduje na Facebook.

4. YouTube raste neverovatnom brzinom – svakog minuta na njega se uploaduje više od 100 sati materijala.

5. YouTube se po broju korisnika opasno približava Facebooku, a Tumblr se u samo godinu dana podigao iz poluanonimne mreže do redovno korišćene društvene mreže.

6. Sve popularnije postaju fitness aplikacije.

7. Tableti se prodaju brže od smartphonea. Za manje od tri godine, koliko se nalaze na tržištu, u prodaji su ‘prešišali’ desktop računare i notebookove.

8. Prosečan korisnik mobilnih telefona za svojim uređajem poseže 150 puta u toku dana. Većinu tog vremena zapravo samo proveravaju koliko je sati.

9. Iako se skeniranje QR koda kod nas baš i ne koristi, u Kini beleži neverovatan porast. Svake godine skenira se 4 puta više QR kodova nego prethodne.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR