Nesalomivi ReFlex smartfon

Nesalomivi ReFlex smartfon

881
0
PODELI

Razvijen je pametni telefon koji ima mogućnost savijanja, ali ne poput iPhone 6 Plus-a. 😉

Breaker

ReFlex koristi fleksibilni OLED ekran kompanije LG i zahvaljujući tome ekran savijete po vašoj volji. Sličan princip, sa rolo ekranom, nedavno je prikazan na CES sajmu ove godine. To je prvi fleksibilni telefon koji kombinuje unos komandi savijanjem sa standardnim mogućnostima na dodir. Što znači da tokom savijanja telefona i dalje, bez ikakvih problema, možete koristiti njegove aplikacije.

Istraživački tim univerziteta Queen’s Human Media Lab prikazuje njegov princip rada kroz igricu Angry Birds. Takođe, možete videti i kako izgleda prelistavanje stripa.

Sam hardver telefona nije fleksibilan, tako da nemojte pomisliti da je potpuno neuništiv.

“Istu takvu arhitekturu ćete naći i u ostalim Android uređajima“ rekao je istraživač Paul Strohmeier Mashable-u.

ReFlex Angry Birds

Kako bi detektovao savijanje, Strohmeier kaže da telefon koristi merač kako bi detektovao kolika sila se primenjuje prilikom savijanja. Uz to, ReFlex prima više od 4.000 podataka na osnovu kojih može da obavlja razne zadatke, poput toga da kontroliše kursor. Pored toga u studijama tima navedena je i povratna informacija o vibraciji koja simulira fizički objekat, poput savijanja grančice ili gumice.

ReFlex je izrađen na osnovu brojnih ideja koje je tim skupljao celu deceniju.

“Pre 12 godina počeli smo da radimo na interfejsu fleksibilnog ekrana sa našim prvim prototipom, PaperWindows“ rekao je istraživač Roel Vertegaal Mashable-u. Bilo je više verzija, svaka bolja od prethodne i ne planiraju da se zaustave.

Reflex Comics

“Budući planovi uključuju detaljan dizajn korisničkog interfejsa koji će biti prilagođen savijanju”, izjavio je Vertegaal.

Takođe se nadamo da će telefon biti komerzijalizovan u sledećih 3 do 5 godina.

“Cilj nije zamena za ekran osetljiv na dodir, već da to bude dodatan način za unos”, izjavio je Strohmeier.

 

 

Izvor: Mashable

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR