Naučite da šijete već danas!

Naučite da šijete već danas!

5310
0
PODELI

Ukoliko ste osoba kreativnog duha, ideja o posedovanju šivaće mašine sigurno će vam se svideti.

Verovatno vam se često dešavalo da kupite nešto u butiku, a da vam pri tome dužina odeće ne odgovara. Danas su šnajderi postali izuzetno skupi, tako da odlazak u krojačnicu i ne predstavlja baš najbolji izbor. Na primer, meni se uvek dešava da kupim farmerke na kojima je bar malo potrebno skratiti nogavice. Iskreno pokušavala sam sama da ih skratim koristeći maminu šivaću mašinu, ali nešto mi baš i nije polazilo za rukom. U mom slučaju šivenje sam prepustila mami, ali to ne znači da i vi treba da odustanete od zabavnog sveta šivenja! 😀

Skockajte samostalno vašu odeću, stolnjake, razne prekrivače, zavese vrlo brzo, besplatno i lako.

Na internetu uvek možete pronaći i razne tutorijale o šivenju, a ukoliko poznajete nekog ko se time bavi još bolje, njihovi saveti će sigurno biti korisni. A uvek se možete odlučiti da upišete i školu šivenja i da naučite ovaj divni zanat.

Za sve kupce Elna i Toyota mašina za šivenje u avgustu WinWin poklanja osnovni BESPLATNI kurs šivenja!

Besplatan kurs šivenja

Ukoliko nemate šivaću mašinu vaše majke ili bake u našim prodavnicama uvek možete izabrati vaš model posetom sledećeg linka. U nastavku pogledajte nekoliko saveta pre odabira modela u zavisnosti od vaših potreba.

Na samom početku obratite pažnju na broj bodova/štepova (Slika 1), za početnika dovoljno je oko 10-ak različitih bodova. Nakon toga proverite bod tkanine (dužina i širina boda), na primer dužina ide od 0-4mm, a širina od 0-5mm. Ukoliko se odlučite da šijete neku bluzu sa dugmićima, a pri tome spadate u grupu početnika izaberite mašinu sa poluatomatskom izradom rupica, ako ste napredniji korisnik vaš izbor treba da bude mašina sa automatskom izradom u jednom koraku. Bitno je da mašina ima rukavnu platformu kako biste što lakše obradili uske detalje (rukave, nogavice, manžetne). Kada želite da napravite ojačane štepove (na primer džepove) obratiti pažnju da ima dvoiglovku. Kod mašina razlikujemo i nekoliko vrsta hvatača, a najbolje je izabrati horizontalni hvatač konca jer omogućava lakšu zamenu donjeg konca.

Štep

Slika 1. – Vrste štepova

U nastavku smo izdvojili nekoliko modela.

1.Šivaća mašina Elna 220 eXplore

ELNA eXplore 220 mehanička mašina za šivenje je ključ za pravi užitak. Cenom pristupačna, jednostavna za korišćenje, visokog kvaliteta, ova mašina za šivenje sa 17 operacija šivenja (osnovni i streč bodovi) i izborom dodatnih funkcija je savršena za početnike, ali i one koji su već iskusni i koji žele poboljšati svoje šivenj. Elna eXplore 220 će biti vaš najbolji saradnik u svim kreativnim poduhvatima za koje ste možda mislili i da su neostvarivi. Može se koristiti za tanje i deblje materijale. Poseduje rukavnu radnu ploču uz mogućnost šivenja dvoiglovkom. Švajcarski brend ELNA pruža petogodišnju garanciju.

ELNA eXplore 220

Model ELNA eXplore 220 možete poručiti na sledećem linku.

  1. Šivaća mašina TOYOTA Super Jeans 15

Nova japanska tehnologija za jednostavno šivenje kroz 12 slojeva džinsa!

Šivaća mašina TOYOTA Super Jeans 15 je proizvedena uz smanjenje emisije CO2, a ergonomski dizajn omogućuje dobru vidljivost ubodne ploče. Poseduje 15 bodova (3 ravna boda, 2 vrste cik-cak bodova, rupicu za dugme u 4 poteza, nevidljivi bod, bod za krpljenje, ukrasni bodovi), pokrivač, nož za rezanje konca i rukavnu radnu ploču.

TOYOTA Super Jeans 15

Model TOYOTA Super Jeans 15 možete poručiti na sledećem linku.

Nadam se da su vam moji saveti malo pomogli i da ćete imati puno uspeha sa vašim kreacijama.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR