Naredni Qualcomm procesor praviće Samsung?

Naredni Qualcomm procesor praviće Samsung?

708
0
PODELI

Vodeći proizvođač procesora za mobilne uređaje, Qualcomm, navodno će sklopiti ugovor sa Samsungom kako bi on proizvodio njihove čipove.

Breaker

Qualcomm drži većinski deo mobilnog tržišta i skoro svih pametnih telefona najvišeg ranga, ali nema svoje proizvodne pogone. I zato se on često udružuje sa drugim kompanijama, uključujući i TSMC sa Tajvana i GlobalFoundries. Ali uvećana potražnja za Snapdragon procesorima dovela je do toga da se Qualcomm obrati i Samsungu kako bi povećao obim proizvodnje.

Qualcomm chip

Iako je Samsung u poslednje vreme poznat po svojim pametnim telefonima, njegovo poslovanje dobrim delom obuhvata i proizvodnju ranih komponenti. Samsung je odgovoran za 8% svetske proizvodnje mobilnih procesora, a drži 37% tržišta DRAM i Flash čipova. Samsung je već duže vreme partner sa kompanijom Apple, iako u poslednje vreme ima puno varnica sa obe strane pa je Apple prebacio proizvodnju novih procesora A-serije kod TSMC.

Qualcomm čipove koje će praviti Samsung će i dalje biti Qualcomm, jer će ih Samsung izrađivati na osnovu Qualcommovog dizajna.

 

Izvor: Android Central

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR