Najbolji aparat za espresso za firmu

Najbolji aparat za espresso za firmu

199
0
PODELI
Devojka u elegantnoj košulji i suknji na poslu priprema kafu koristeći aparat za espresso

Ukoliko želiš da poboljšaš radno okruženje svojih zaposlenih, jedan od mogućih načina za to jeste da u firmi obezbediš dodatnu pogodnost koju će veoma ceniti – aparat za espresso.

Međutim, kako je kupovina aparata za kafu vid investicije, poželećeš da se osiguraš u efekte svog ulaganja. Pomoćićemo ti da uočiš zbog čega će se tvoje zalaganje za zaposlene vrlo brzo isplatiti.

I ne samo to, olakšaćemo ti odabir aparata za espresso, uputićemo te na šta treba da obratiš pažnju pre kupovine i koji će to modeli možda biti tvoja dobitna kombinacija.

Kako izabrati najbolji aparat za espresso kafu?

Pre nego što doneseš odluku da ti treba aparat za espresso i kreneš u kupovinu važno je da budeš upućen u to po čemu je ukus espressa jedinstven i kakve sve espresso kafe postoje.

Koristeći aparat za espresso dobija se gušći espresso sa izraženom aromom kafe i preukusnom kremastom penom, za razliku od kafe koja se priprema drugim metodama.

Postoje razlličite verzije espresso kafe koje se mogu vrlo često čuti prilikom naručivanja kafe u kafiću ili restoranu. Na primer, kraći espresso, bez mleka, je espresso najjačeg ukusa. Dok oni koji vole blaži i kremastiji espresso izabraće duži espresso sa mlekom.

Konobar u kafiću poslužuje devojku u džemperu kafom

Celokupan ukus kafe naravno uglavnom zavisi od karakteristika aparata za kafu. Bitan je pritisak aparata za kafu, kapacitet rezervoara za vodu, da li poseduje nastavak za mleko i druge korisne dodatke koji poboljšavaju ukus kafe.

A ono što će možda najviše uticati na tvoj odabir prilikom kupovine jeste – da li espresso aparat koristi za pripremu kafu u zrnu, mlevenu kafu ili kapsule za kafu?

Aparati za kafu za firme koji koriste kafu u zrnu idealni su za ljubitelje jačeg espressa intezivnijeg ukusa, kako je najbolja kafa za espresso kafa u zrnu.

Dok zbog mogućih raznolikosti ukusa zaposlenih, možda su aparati za kafu za kancelarije koji koriste kapsule bolji izbor jer se mogu pronaći u širokom spektru aroma.

Njihova dodatna prednost jeste lakše održavanje, kako koriste hermetički zatvorene kapsule usled čega nema prosipanja kafe i dodatnog čišćenja aprata za kafu.

Na stolu se nalaze ljubičaste kapsule za kafu i kafa u zrnu u teglama

Kako postoje aparati koji prave espresso ali istovremeno cappuccino i druge kafe bitno je pre kupovine aparata za espresso istražiti da li zaposleni u firmi žele da piju samo espresso ili možda vole i druge ukuse kafe.

Prednosti korišćenja aparata za espresso u firmi

Espresso aparat firmi može doneti brojne prednosti koje će sigurno pozitivno uticati na zaposlene. Hajde da nabrojimo samo neke od benefita koje donosi kafa na radnom mestu, a pogotovo ona pripremljena u aparatu za espresso.

Nivo energije uz kafu je povećan

Kako u sebi sadrži kofein, kafa je u prihvatljivim dozama odlična za razbuđivanje. Zato većina zaposlenih voli da popije jutarnju kafu kako bi dobila dodatnu energiju za početak dana, a samim tim povećali i svoju produktivnost.

Kafa podstiče kreativnost pri radu

Uz konzumiranje kafe često se dolazi do kreativnijih ideja. Angažovani um radi znatno brže i razmišlja van ustaljenih okvira. Rezultat je veći broj ideja i rešenja za probleme koje poslovno tržište svakodnevno servira.

Jutarnjom kafom poboljšava se pamćenje

Često smo nailazili na veoma interesantnu informaciju koju smo želeli da podelimo sa tobom. A to je da konzumacija kafe poboljšava kratkotrajnu ali i dugoročnu memoriju u specifičnim zadacima.

Čak se posebno ističe da je povećanje pamćenja uočljivije ujutru nego uveče. A uz oštrije pamćenje, zaposleni će bolje pratiti detalje projekata i rokove. A sve to prouzrokovaće samo efikasna rešenja i završetak postavljenih zadataka čak i pre vremena.

Uz šoljicu kafe mogu se izbeći stresne situacije na poslu

Kroz par istraživanja koja smo pročitali prikazano je da se konzumacija kofeina može povezati sa smanjenjem stresa, što je sa neke strane i logično. Jer zaposleni ispijanjem kafe na pauzi definitivno odmaraju od posla i sebi dopuštaju par minuta odsustva, mira od često stresnih zadataka praćenih kratkim rokovima.

Mlada devojka ležerno obučena uživa u ispijanju kafe tokom radnog vremena za laptopom

Koristeći aparat za espresso zaposleni štede vreme

Do sada su zaposleni verovatno kuvali kafu koristeći kuhinju, na šta su možda čak često morali da potroše i nešto više vremena od svoje pauze. Takođe, vrlo učestalo usled gužve u kuhinji morali bi da odustanu od kuvanja kafe, napuste firmu kako bi uzeli kafu iz obližnjeg kafića i time svoju pauzu dodatno produže.

Zašto im ne skratiti proces pripreme kafe, odlaska po nju i omogućiti da kafu pripreme lakše, ali i ukusnije nego ikada za samo par minuta? Odlukom da kupiš aparat za espresso učinićeš da se njihovo prethodno izgubljeno vreme akumulira u dodatnu produktivnost koja će vrlo brzo pokriti tvoju cenjenu investiciju.

Pouzdan aparat za espresso učiniće radno okruženje komfornijim

Imati visokokvalitetni aparat za espresso na poslu može pomoći u stvaranju pozitivnog okruženja na nivou cele kompanije.

Osim što će zaposleni imati više energije, biće samopouzdaniji u razgovoru sa drugim kolegama i tokom pauza za kafu ostvariće kontakt koji do tada možda ne bi imali jer nisu iz istog sektora.

Dvoje zaposlenih razgovaraju u firmi ispirajući kafu na pauzi pripremljenu pomoću aprata za espresso

Samim tim jačaće se saradnja između sektora, stvaraće se nove ideje, poslovanje obavljati laganije što će sve zajedno uticati pozitivno na poslovni profit.

Top 5 aparata za espresso za firmu

Kao što smo prethodno pomenuli aparati za espresso se najlakše mogu podeliti na aparate za kafu na kapsule i one koji za pripremu upotrebljavaju kafu u zrnu.

U skladu sa tim predstavićemo 5 odličnih aparata za espresso uz koje će te bez obzira na način pripreme kafe sigurno čekati najbolja espresso kafa svakog radnog dana.

Aparat za espresso kafu Mitaca M1 kompaktnog dizajna i elegantnih linija oplemeniće svaki poslovni prostor, ali zbog svoje praktičnosti može biti i kućni aparat za espresso.

Poseduje rezervoar za vodu kapaciteta 0,8 l i matiranu aluminijumsku polugu za kapsule. U rezervoar za kapsule možeš staviti 8 kapsula, nakon dostizanja maksimuma nemoj zaboraviti da rezervoar isprazniš. Za pripremu kafe možeš koristiti Mitaca ili Illy kapsule.

Mitaca M1 aparat za espresso kafu ima 2 programa sa automatskim zaustavljanjem i podesivim držačem za čaše ili šolje. Uz snažni pritisak od 21 bara i ukupnu snagu uređaja od 850 W kafa će biti spremna očas posla. Zahvaljujući automatskom stand by režimu, koji posle 15 minuta nekorišćenja isključuje njegov rad u slučaju da zaposleni zaboravi da ga isključi, posebno je očigledna ušteda električne energije.

Aparat za espresso kafu Mitaca M1

Aparat za espresso kafu DeLonghi EC 685.M pravi je profesionalni aparat za espresso sa Thermoblock sistemom zagrevanja. Ima uklonjivi rezervoar za vodu i vrlo koristan alarm za uklanjanje kamenca koji produžava vek trajanja uređaja.

Za pripremu kafe u ovom aparatu za espresso možeš koristiti mlevenu kafu ili kapsule „Easy Serving Espresso”. Sadrži profesionalni držač za filter za mlevenu kafu i kapsule. Namenjen je za pripremu istovremeno 1 ili 2 šoljice kafe. Za espresso bogate arome zadužen je pritisak od 15 bara koji zajedno sa snagom uređaja od 1300 W stvara preukusnu kremastu penu.

Sjajni DeLonghi aparat za espresso kafu ima ugrađen grejač šoljice, automatski se isključuje nakon određenog perioda štedeći energiju. Zahvaljujući sistemu samoispiranja aparata za kafu biće uvek spreman za upotrebu i da ti pruži svakodnevno savršenu šoljicu kafe.

Uz mogućnost sipanja vrele vode i sistemu brzog zagrevanja espresso će biti gotov za samo par minuta. Kontrolni panel je izuzetno jednostavan za korišćenje kako ima 3 dugmeta koja svetle, tako da problema sa korišćenjem nećeš imati.

Aparat za espresso kafu DeLonghi EC 685.M

Aparat za espresso kafu Krups EA 816570 je izuzetno moderan automatski aparat za espresso koji priprema veoma ukusne kafe. Njegov Thermoblock sistem čuva ukus kafe i isporučuje aromu bez kompromisa. Kapacitet njegovog demontažnog rezervoara za vodu iznosi 1,7 l.

Veoma je lak za upotrebu kako poseduje pregledan LCD ekran, na kome ćeš uočiti 3 nivoa temperature, 3 postavke finoće mlevenja i mnogo drugih korisnih funkcija. Za pripremu espressa koristi kafu u zrnu koja se može smestiti u rezervoar kapaciteta do 260 grama. Poseduje i Auto Cappuccino XS6000 set koji će ti omogućiti da pripremiš ukusni cappuccino i druge napitke sa mlekom. Može istovremeno pripremati 1 ili 2 šoljice kafe.

Dodatno Krups aparat za espresso kafu ima funkciju koja memoriše prethodna podešavanja, obezbeđujući ti identičan ukus kafe svaki put. Uz njegov program za automatsko čišćenje i uklanjanje kamenca produžićeš mu vek trajanja.

Aparat za espreso kafu Krups EA 816570

Aparat za espresso kafu Gaggia New Classic je fantastičan aparat za espresso u boji nerđajućeg čelika izuzetno je lagan za održavanje i svojim dizajnom posebno odiše poslovnim stilom. Kapacitet uklonjive posude za vodu koja olakšava punjenje iznosi čak 2,1 l.

Veoma je lak za korišćenje kako ima posebno istaknute tastere sa dodatnim indikatorskim svetlima. Omogućava ti da ujedno skuvaš 2 šolje kafe koje smeštaš na veoma praktičan držač sa odlivom za kafu i druge prosute tečnosti. Prilikom pripreme potrebna ti je mlevena kafa.

Poseduje profesionalni držač filtera od hromiranog mesinga, manuelni sistem protiv kamenca i filter za vodu koji umanjuje mogućnost stvaranja kamenca. Uz pritisak od 15 bara dobićeš uvek savršeno pun ukus espresso kafe.

Aparat za espresso kafu Gaggia New Classic

Aparat za espresso kafu Gaggia Cadorna Prestige kao i njegov prethodnik je fenomenalan aparat za espresso izuzetne snage 1900 W sa pritiskom od 15 bara.

Upravljanje je maksimalno pojednostavljeno zahvaljujući TFT ekranu u boji gde ćeš pronaći brojne opcije za pripremu. Gaggia Cadorna Prestige aparat za espresso kafu omogućava ti da pripremiš čak 16 različitih vrsta kafe – ristretto, espresso, espresso lungo, caffe, americano, cappuccino, latte macchiato, cortado, cappuccino XL, latte macchiato XL su samo neke od njih.

Ima rezervoar za vodu ima 1,5 l, integrisanu posudu za mleko zapremine 0,6 l i keramički mlin za kafu sa podesivom finoćom mlevenja u 10 nivoa. U posudu za mlevenje staje 300 gr kafe u zrnu. Kao dodatna pogodnost u pogledu održavanja prisutan je sistem za automatsko čišćenje nastavaka za mleko, kamenca i sistem ispiranja.

Aparat za espresso kafu Gaggia Cadorna Prestige

Podigni timski duh na viši nivo uvođenjem aparata za kafu u firmu

Ako je postojala nedoumica u pogledu nabavke kafe aparata za firmu, nadamo se da smo našim izlaganjem uticali na donošenje pozitivne odluke o kupovini na radost zaposlenih.

Kao što smo naveli, benefiti koje aparat za espresso donosi u jednoj većoj, ali i manjoj kompaniji su brojni. Zaposleni će biti produktivniji, manje stresni, više kreativni, a međusobna saradnja između sektora biće posebno poboljšana.

Preostaje ti samo da napraviš sledeći korak – izaberi najbolji aparat za espresso za svoju firmu, pokaži svom timu da ti je stalo do njihovih potreba i unapredi njihove uslove za rad.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR