MS Office će biti besplatan za manje Windows uređaje

MS Office će biti besplatan za manje Windows uređaje

673
0
PODELI

Microsoft želi da učini Office besplatnim za korišćenje u privatne svrhe na Windows uređajima veličine 10.1 inč i manje. Korisnici takvih uređaje će moći besplatno da otvaraju, menjaju i kreiraju dokumente, uživajući u freemium iskustvu, navodi se na Microsoft Office blogu.

Breaker

Ovaj potez će iznednačiti Windows korisnike sa korisnicima iOS i Android uređaja. Iako će veći deo bitnih mogućnosti biti besplatan za Windows uređaje sa manjim ekranima, Microsoft će ponuditi naprednije mogućnosti preko Office 365 pretplate.

MS Office on tablet

Freemium Office je vrlo dobro osmišljen za iOS, kaže Microsoft. Samo korisnici iPad-a su skinuli aplikaciju preko 80 miliona puta za manje od godinu dana. Takođe, čini se da veliki broj ljudi unapredi Office na plaćenu verziju.

Kako bi još više promovisao Office na Android-u, Microsoft je nedavno sklopio partnerstva sa Dell, Samsung i drugima. Ovi hardverski partneri će ubuduće na svojim uređajima nuditi preinstalirane aplikacije poput Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive i Skype.

 

 

Izvor: Hexus

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR