Motorola prestaje sa sklapanjem telefona u SAD

Motorola prestaje sa sklapanjem telefona u SAD

961
0
PODELI

Prošle godine Motorola je ostvorila pogon za sklapanje telefona u Fort Vort, Tekas, nadajući se da će potpomoći ekonomiju i na taj način opravdati veću cenu proizvodnje pravljenja telefona u Americi, umesto u Kini i drugim Azijskim zemljama. U punom sastavu, 3.800 radnika je zapošljeno u fabrici, a većina je imala zadatak da sklapa Moto X.

Breaker

Danas je Motorola najavila da će zatvoriti fabriku u Fort Vort-u do kraja godine. Prema rečima Mark Randala, podpredsednika za nabavku i operacije, razlog za zatvaranje je slaba prodaja Moto X, dok su troškovi proizvodnje visoki.

Moto X 02

Trenutno, u fabrici radi 700 radnika, ali nije poznato šta će se sa njma dogoditi. Možda će neki od njih biti zapošljeni od strane Motorolinog partnera, firme Flextronics.

Predsednik Motorole, Rik Osterlo, koji je nasledio Denisa Vudsajda pre par meseci, okrivio je loše uslove na tržištu zbog neuspeha da održi proizvodnju u matičnoj zemlji. “Ono što smo otkrili je da je tržište u Severnoj Americi izuzetno teško”, rekao je.

Moto X 00

Moto X je stigao sa nekim zanimljivim mogućnostima i izmenjivim izgledom, ali, na kraju, uređaj nije uspeo da postigne neki uspeh. Motorola je postigla veći uspeh sa povoljnijim modelom, Moto G, a nada se da će ponoviti isto i sa Moto E modelom, koji je još povoljniji (129 dolara). Prema izveštaju, Motorola je prodala samo 900.000 primeraka Moto X u prvom kvartalu ove godine.

Moto X 01

U budućnosti, Moto X će biti sklapan u fabrikama u Kini, Brazilu i drugim zemljama, izjavila je Motorola, koja je ranije ove godine postala deo kompanije Lenovo.

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR