Motorola Moto E – iznenađujuće jeftin i dobar telefon

Motorola Moto E – iznenađujuće jeftin i dobar telefon

1173
0
PODELI

Motorola Moto E nije telefon koji privlači pažnju ili mami poglede prolaznika. U pitanju je telefon jednostavnog dizajna, napravljen od običnih materijala. Nije ni previše tanak, niti lagan. U pitanju je prosečan pametni telefon. Ali ono što ga čini različitim od drugih je izuzetno dobra cena od samo 129 dolara! 

Breaker

Motorola je dokazala svojim Moto G modelom, koji košta 50 dolara više od novog E modela, da se može napraviti moderan i brz Android pametni telefon za one sa ograničenim budžetom. Samo 6 meseci kasnije, Moto G je postavio najprodavaniji pametni telefon kompanije Motorola!

Gledajući tržište jeftinijih pametnih telefona, Motorola se izdvojila brzim softverskim unapređenjima i pametnim telefonom koji nudi odlično Android iskustvo. Tržište preplavljeno Galaxy Fame i Galaxy Young modelima, koji su ostali na Android 4.1, bez ikakve nade da će dobiti noviju verziju, nije videlo nešto nalik na odlično napravljeni Moto G. Nokia X je ušla na to tržište, ali nedostatak Play Store-a i slabe performanse učinile su da situacija bude nepromenjena.

Sa ovim novim telefonom, Motorola je napravila odličnog konkurenta svom Moto G modelu. Šef softverskog inženjeringa, Stiv Horvic, rekao je da Moto E nije tu da donese nešto inovativno, već da ponudi iznenađujuće dobro Android iskustvo po povoljnoj ceni. U odnosu na Moto G postoje kompromisi – ekran je manji, procesor sporiji, ali telefon i dalje radi odlično. Motorola se drži recepture “čistog Android iskustva” i isporučuje Moto E sa KitKat verzijom Androida (4.4) i, što je iznenađujuće, garantuje da će unaprediti telefon na sledeću veću reviziju Google-ovog operativnog sistema.

Moto E 02

“Ukoliko pogledate pravac u kome je krenuo Android”, govori Horovic, “KitKat je namerno dizajniran kako bi radio sa manje memorije, tako da Moto G i Moto E imaju dug vek trajanja pred sobom.” Ono za šta se Motorola zalaže je jednostavno: brz i responzivan sofver, brzo unapređenje sistema, a sve to upakovano u izdržljiv uređaj koji je moguće prilagoditi svojim potrebama.

Moto E 03

Kako bi dokazala svoje tvrdnje, Motorola je uporedila Moto E i Samsung Galaxy S4. Brojevi koje je prikazala Motorola ukazuju na to da je Moto E oko sekundu brži pri javljanju na pozive i pri pokretanju internet pregledača, dok je 1.7 sekundi brži u pokretanju aplikacije za kameru. Po iskustvima prisutnih koji su isprobali telefon, Moto E radi vrlo brzo.

Moto E 05

Kvalitet izrade Moto E modela je veoma dobar i u rangu sa skupljim uređajima. Poklopac na leđima je izmenjiv i poseduje microSD slot za memorijsku karticu.

Moto E 01

 

 

Izvor: The Verge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR