Motorola je sada zvanično deo kompanije Lenovo

Motorola je sada zvanično deo kompanije Lenovo

792
0
PODELI

Motorola Mobility je danas zvanično postao deo kompanije Lenovo. Prisvajanje je najavljeno još u februaru, kada je Lenovo kupio Motorola Mobility po ceni od 2.91 milijardu dolara, a danas je taj dogovor i finaliziran.

Breaker

Motorola je sada “deo kompanije Lenovo”, ali brend će ostati. “Poznati Motorola brend će nastaviti da postoji, kao i Moto i DROID franšize uređaja koje su značajno napredovale u poslednjih godinu dana”, objasnio je Rik Ostelo, predsednik Motorole. “Nastavićemo da se fokusiramo na čisto Android iskustvo i brza softverska unapređenja. Pored toga, bićemo posvećeni razvitku tehnologije koja će rešiti realne probleme koje imaju ljudi.”

Prodaja Motorole od strane kompanije Google je bila pravo iznenađenje. Google je kupio Motorola Mobility za 12.5 milijardi u toku 2012. godine, ali to je očigledno bilo samo zbog patenata koje je Motorola posedovala. Sada je Google prodao ovu kompaniju koja gubi stotine miliona od kako ju je on kupio. “Google će zadržati većinu Motorola Mobility patenata, mada će Motorola dobiti licencu za korišćenje većinskog dela patenata”, izjavio je Lenovo.

“Motorola je u dobrim rukama Lenovo, kompanije koja se trudi da pravi odlične uređaje”, izjavio je CEO kompanije Google, Leri Pejdž.

 

 

Izvor: TheVerge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR