Motorola Ara – koncept modularnog telefona

Motorola Ara – koncept modularnog telefona

2709
30
PODELI

Videli smo koncept modularnog telefona pod nazivom Phonebloks relativno skoro. Ideja je definitivno odlična, ali je teško ne sumnjati na uspeh takvog projekta, ukoliko se uzme u obzir da je to bio samo čovek sa idejom koji je pokušao da dobije pažnju kompanija širom sveta.

Breaker

Ali šta ako je jedna od tih kompanija odlučila da uzme ideju i učini nešto povodom toga? Tako je nastao Motorola Ara, koncept modularnog telefona za koji je vrlo moguće da će postati stvaran jednog dana.

Baš kao Phonebloks, Ara će imati izmenjive modula koji će omogućiti da zamenite ili unapredite specifične delove svog uređaja. To će učiniti popravku i unapređivanje telefona lakim, ali će i dozvoliti da prilagodite telefon svojim potrebama. Možete odabrati samo one module koji su vama važni i zaobići one koji vam nisu bitni. 

Motorola Ara 01

Motorola Ara projekat je u razvoju već godinu dana, tako da to nije nešto što je Motorola sklopila kada su videli Phonebloks video. Motorola će takođe raditi sa kreatorom Phonebloks koncepta, Dejv Hakensom, na projektu Ara.

Motorola Ara 02

Motorola će uskoro poslati pozivnice developerima da počnu sa radom na modulima za Ara i alfa verzija Module Developer’s Kit će biti dostupan već u toku zime.

Izvor: GSMArena

30 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR