MorePhone – Koncept telefona koji menja oblik

MorePhone – Koncept telefona koji menja oblik

948
0
PODELI

Već godinama se priča o fleksibilnim ekranima koji se ne mogu polomiti i mogu se saviti. Ovoga puta su naučnici u Queen’s istraživačkom centru u Human Media Lab upotrebili tu ideju i razvili novu vrstu pametnog telefona pod nazivom – MorePhone.

MorePhone je poseban po tome što on menja oblik i tako daje tih, ali vizuelan znak o dolazećem pozivu, poruci ili e-mail-u.

“Ovo je još jedan korak u pravcu radikalno novih načina za interakciju sa pametnim telefonima koji su bazirani na tehnologiji tankih i fleksibilnih ekrana.” – kaže Roel Vertegaal, direktor Human Media Lab-a na Queen’s Univerzitetu, koji je razvio ovaj telefon.

“Korisnici su upoznati sa zvukom zvona njihovih telefona i osećajem vibracije kada je zvono isključeno. Jedan od problema sa trenutnim obaveštenjima, dok je zvono isključeno, je da korisnici često propuste obaveštenje ukoliko telefon nije tik uz njih. Sa MorePhone, mogu ostaviti svoj telefon na stolu i videti dolazeći poziv ili bilo kakvu vrstu obaveštenja bez ikakvog kontakta sa telefonom, jer će telefon promeniti oblik.”

Priznajemo da je ovo prilično zanimljiva ideja. Videćemo kako će se pokazati u praksi.

Izvor: Human Media Lab

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR