„Moov“ stolica – idealan punjač za gedžete

„Moov“ stolica – idealan punjač za gedžete

1481
0
PODELI

Ukoliko ste tip osobe koja jednostavno ne može mirno da sedi, ova stolica je savršena za vas. Prototip „Moov“ stolice pretvara vaše pokrete u električnu energiju putem 288 piezoelektričnih kristala lociranih ispod jastuka sedišta. Piezoelektični efekat radi poput električnog punjača koji akumulira u čvrstim materijalima (u ovom slučaju u kristalu) izazvanim pritiskom. Kristali proizvode energiju usled pritiska, dakle što se više „krećete“ u sedištu više energije proizvodite.

Breaker

U naslon za ruke ugrađen je USB na koji možete priključiti vaš gedžet. Stolica, takođe, ima bateriju za čuvanje energije koju ste kretanjem prethodno proizveli.

Moov stolica

Čitava ideja počela je iz veoma lične priče o hiperaktivnosti, izjavila je dizajnerka Nathalie Teugets za Designboom. „Sedi mirno“ je nešto što sam čuo dosta puta tokom mog detinjstva. Zbog toga, želeo sam da dizajniram nešto gde će se moja energija koristiti u pozitivnom smislu – izjavio je jedan od dizajnera. Ovo je stolica za ljude koji imaju naviku da konstantno tapkaju stopalima o pod ili da se jednostavno premeštaju u stolici.

„Moov“ stolica je za sada samo prototip, nije za prodaju. Držimo palčeve da će ova stolica jednog dana osvanuti na našem tržištu. Do tada pogledajte video i princip rada famozne stolice 🙂

Izvor: cnet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR