Mobilni telefon Gigabyte GSmart Rio R1 Dual SIM

Mobilni telefon Gigabyte GSmart Rio R1 Dual SIM

2589
3
PODELI

Gigabyte je kompanija poznata po svojim matičnim pločama, grafičkim karticama, kao i periferijama za računare, ali je pre par meseci krenula i sa proizvodnjom pristupačnih Android telefona. Cilj kompanije je da pruži dobar odnos između cene i karakteristika uređaja, a jedan od takvih modela je Gigabyte GSmart Rio R1.

Tehničke specifikacije:

 • Procesor: Dvojezgarni na 1GHz (Qualcomm MSM8225 Snapdragon)
 • Grafički čip: Adreno 203
 • Ekran: 4″ 800×480 IPS
 • RAM: 512MB
 • Memorija: 4GB (~1.5GB dostupno korisniku)
 • Proširenje memorije: microSD kartica (do 32GB)
 • Kamera: 5MPix, 2592х1944, Autofocus, LED blic
 • Prednja kamera: 0,3Mpix
 • Operativni sistem: Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich)
 • Baterija: 1500mAh
 • Dimenzije: 124 x 63.8 x 10.4mm

Gigabyte GSmart Rio R1 je model sa dve SIM kartice, tzv. dual SIM aparat. Što može biti jako praktično za korisnike usluga dva različita provajdera ili za firme (kao kombinacija službenog i privatnog telefona). Ovaj model karakterišu leđa u raznim bojama, dok je na našem tržištu prisutan model sa belim i model sa crnim leđima.

Gigabyte-GSmart-Rio-R1 White

Gigabyte GSmart Rio R1 poseduje skromne, ali odlične specifikacije za svoj cenovni rang. U pitanju je telefon sa Qualcomm-ovim dvojezgarnim Snapdragon procesorom koji radi na taktu od 1GHz. Za igre je zadužen grafički čip Adreno 203, koji ne spada u snažnije, ali prosečne igre će raditi sasvim lepo. Ugrađeno je 512MB RAM memorije, što je za većinu operacija sasvim dovoljno. Voleli bismo da je stavljeno barem 768MB, kao kod juče predstavljenog Galaxy S DUOS modela, ali i ovo je zadovljavajuće. Rio R1 poseduje 4GB interne memorije, od čega je oko 1.5GB dostupno korisniku. Na svu sreću, memorija je proširiva microSD memorijskim karticama kapaciteta do 32GB.

Ono što ovaj model nudi u odnosu na konkurenciju je odličan IPS displej od 4“ inča u dijagonali. U pitanju je ekran rezolucije 800×480 sa odličnim bojama i dobrim uglovima vidljovosti. Vrlo nas raduje da je Gigabyte stavio IPS displej u telefon ovog cenovnog ranga. Kod konkurencije ovakvi ekrani se stavljaju u modele koji su oko 8000din skuplji.

RIO_R1_pop03

Kamera u Rio R1 modelu je rezolucije 5Mpix i pravi vrlo dobre fotografije. Kvalitetom fotografija na dnevnom svetlu smo vrlo zadovoljni, pogotovu za ovu cenu. Video je nešto lošiji, tačnije u 720p rezoluciji kamera snima sa 15FPS.

GSmart Rio R1 pokreće Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) operativni sistem. U pitanju je sistem bez ikakvih prepravki od strane Gigabyte-a, što je svakako prednost za većinu korisnika. Optimizacija sistema je prilično dobra, pa telefon radi vrlo dobro čak i sa par istovremeno pokrenutih (nezahtevnih) aplikacija.

RIO_R1_pop01

Gigabyte GSmart Rio R1 se u ovoj cenovnoj kategoriji pokazao kao odličan izbor. On pruža odličan IPS ekran sa širokim uglovima vidljivosti, mogućnost ubacivanja dve SIM kartice koje su istovremeno u funkciji, kako i dvojezgarni procesor koji poseduje zadovoljavajuće performanse. Ukoliko vam je potreban povoljan dual SIM telefon, ovo je model na koji morate obratiti pažnju.

 

Link do ovog modela u WinWin Web ponudi

Stevan Stevanović

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR