MIUI 8 predstavljen zvanično, dostupan od juna

MIUI 8 predstavljen zvanično, dostupan od juna

829
0
PODELI

Nakon zvaničnog predstavljanja Xiaomi Mi Max smartfona, kompanija je prikazala i najnoviju verziju svog operativnog sistema za mobilne uređaje – MIUI 8.

Reč je o operativnom sistemu zasnovanom na Android 6.0 (Marshmallow). Sve fabričke aplikacije su redizajnirane i dodate su nove mogućnosti. Ovo su neke od bitnijih izmena:

  • Podrška za Multi-window: Neke aplikacije poput WeChat i QQ će podržavati korišćenje interfejsa sa više prozora kako bi se uporedo koristilo više aplikacija odjednom.
  • Novi font: Kompanija je napravila novi kineski font kako bi bio lakše čitljiv. Sadrži 27,533 (kineskih) karaktera.
  • Ringišpil pozadina: Aplikacija će slati prelepe slike na ekran za zaključavanje i pozadinu telefona svakog dana. Korisnici će moći da biraju fotografije iz 12 kategorija.
  • Nova galerija: MIUI8 galerija je potpuno izmenjena i sada podržava crteže, filtere, stikere, sečenje fotografija i izradu muzičkih videa. Prevlačenjem prsta sa donje strane korisnici lako mogu da dele finalnu fotografiju.
  • Predefinisane beleške, novi kalkulator: Aplikacija za beleške dobila je predefinisane šablone za beleške, dok kalkulator sada podržava napredne proračune i konverzije.
  • Skener: Kamera aplikacija sada ima novu mogućnost skeniranja, koja generiše WeChat/Alipay QR kodove. To omogućava korisniku da skenira željeni proizvod da bi ga kasnije kupio preko interneta. Zgodna prednost je i mogućnost rešavanja i kasnijeg deljenja matematičkih zadataka preko QR kodova.
  • Čuvanje energije i sigurnost: MIUI8 može da detektuje prevare i lažne poruke i ograniči broj uzastopnih pokretanja nepotrebnih aplikacija. Najzad, mod štednje energije zamrzne aplikaciju u pozadini i privremeno onemogući sinhronizaciju podataka, osvežavanje informacija i pozadinske zadatke.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR