Misteriozni pametni prsten kao konkurencija pametnim satovima

Misteriozni pametni prsten kao konkurencija pametnim satovima

1190
1
PODELI
smarty_smart_ring_1

High-tech pametni prsten koji obećava da će imati dosta funkcija poslednjih verzija pametnih satova, ali i male dimenzije i težinu, će možda uskoro postati realnost.

Smarty Ring je projekat koji je startovao prošlog meseca, premašio je svoj projektovan cilj za potrebni budžet za proizvodnju pametnog prstena su ugrađenim LED ekranom koji prenosi informacije u oba smera prema povezanom pametnom telefonu. Može da prikaže caller ID iliti identifikaciju poziva, kao i sms poruke, a tu su i update-i sa društvenih mreža koji se sinhroniziju zahvaljujući companion aplikaciji za iOS i Android. Takođe postoje i dugmad za fizičku kontrolu, prsten ih ima sa strane, i ona mogu da se koriste za kontrolu aplikacija, na primer aplikacije za kameru vašeg telefona. Još neka podešavanja omogućavaju da se uključe neke mogućnosti koje ovaj prsten ima, a koje su tu da spreče eventualnu krađu, kao alarm na telefonu koji se oglašava ako se prsten udalji više od unešene distance od njegovog vlasnika.

Na papiru, pametni prsten bi sve ovo trebalo da ostvaruje putem Bluetooth LE konekcije,a njegovi tvorci obećavaju trajanje baterije od 24h sa standardnom upotrebom. To bi bilo otprilike isto koliko i Samsung obećava za njegov mnogo veći Samsung Gear pametni sat, koji je je još jedan u nizu proizvoda za proširivanje mogućnosti onoga što možemo da uradimo sa uređajima koji nam staju u džep.  Dosad je bilo mnogo uređaja sa ovom namenom, ali ništa revolucionarno se nije još pojavilo. Ono što bi moglo da pomogne Smarty Ring prstenu je što dizajneri planiraju prodajnu cenu od $275 kada stigne u prodavnice, što je recimo $25 manje od Samsungovog sata i to za nešto što bi moglo da se pomeša sa nekim nakitom. Oni koji žele već sada da kupe ovaj prsten na neviđeno mogu to da urade za $175 ili čak sa dodatnim popustom ako kupuju 4 ili 10 prstena odjednom, a trebalo bi da im bude isporučen u aprilu sledeće godine.

Pogledajte i promo video za Smarty Ring:

Šta vi mislite o ovom pametnom prstenu?

Izvor: The Verge

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR