MindRDR, nova aplikacija za Google Glass za kontrolu umom

MindRDR, nova aplikacija za Google Glass za kontrolu umom

771
0
PODELI

Korisnici Google Glass naočara su došli korak bliže mogućnosti kontrole umom, zahvaljujući novoj aplikaciji MindRDR (skraćeno od mind reader-čitanje misli). Da bi je koristili uz Google Glass morate dokupiti i Neurosky EEG senzor, što je još jedan headset. Ovo znači da pored Glass-a, morate da nosite na glavi još jedan dodatak.

MindRDR aplikacija omogućava korisniku da slika fotografiju i pošalje je na Facebook tako što će samo da se koncentriše na to ili opusti. Trenutno aplikacija može samo ovo da uradi. Developeri žele kasnije da ubace još mogućnosti u nju, na primer da možete da počnete da kucate snagom svog uma.

mindrdr-app-cover

Kada se MindRDR aplikacija instalira na Google Glass, otvara se tako što kažete: “OK Google, mind reader”. Dodatni EEG senzor uparujete sa Glass-om putem Bluetooth konekcije. Na levoj i desnoj strani ekrana ćete videti skale, koje idu gore dole zavisno od vašeg stepena koncentracije. Što jače mislite, to se više linija na skali povećava.

Ako ste potpuno opušteni, aplikacija će slikati sliku. Ako se jako koncentrišete, poslednja snimljena slika će biti poslata na Facebook.

mindrdr-screenshot

MindRDR aplikaciju je napravio razvojni tim This Place, LINK. Oni kažu da u budućnosti nameravaju da koriste još napredniji senzor koji može da očitava širi spektar moždanih talasa i tako će moći da prošire mogućnosti ove aplikacije. Sa naprednijim senzorom, kao što su oni koji koriste NeuroSky ThinkGear modul, LINK, aplikacija bi mogla da detektuje različite signale, kao što su pažnja, medijacija, čak i treptaji oka. No, već je moguće koristiti Google Glass da slikate pomoću treptanja oka, to jest namigivanjem.

MindRDR aplikacija je open source, tako da i drugi developeri mogu da rade na njenom unapređivanju. Razvojni tim This Place kaže da se za sada fokusiraju da pomognu hednikepiranim osobama koje imaju problema sa kretanjem.

Da li će ova aplikacija postati popularna među širom populacijom u budućnosti, ostaje da se vidi.

Šta vi mislite o mogućnosti da kontrolišete stvari umom putem ove aplikacije i Google Glass naočara?

Izvor: tom’s GUIDE

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR