Microsoft zvanično predstavio DirectX 12

Microsoft zvanično predstavio DirectX 12

843
0
PODELI
DirectX 12

Na prezentaciji na Game Developers Conference (GDC) 2014, Microsoft je zvanično predstavio DirectX 12, novu verziju njihovog grafičkog API-ija. Microsoft cilja da ga lansira za developere tokom praznika 2015.

Tokom prezentacije Microsoft je prikazao tech demo Xbox One trkačke igre Forza Motorsport 5, koji se pokretao na PC računaru sa Nvidia GeForce Titan Black grafičkom karticom.

Forza Motorsport-dx12

DirectX 12 će doneti novu verziju Direct3D-a, za koju Microsoft kaže da je redizajniran da bude “brži i efikasniji nego ikad radnije”.

Microsoft je još izjavio: “Direct3D 12 omogućava bogatije scene, više objekata i punu iskorišćenost modernog GPU hardvera. I nije namenjen samo vrhunskim high-end gaming PC računarima, Direct3D 12 radi na svim Microsoft uređajima do kojih vam je stalo. Preko telefona i tableta do laptopova i dekstop računara i naravno na Xbox One konzoli, Direct3D 12 je API koji ste čekali”.

DirectX 12 takođe donosi novi skup rendering pipeline mogućnosti, koje će po Microsoftu “drastično poboljšati efikasnost algoritama”. Na primer to su: order-independent transparency, collision detection(detekcija sudara) i geometry culling.

Nvidia je u izjavi rekla da je “blisko sarađivala” sa DirectX timom iz Microsofta u izradi DirectX 12. Povrh toga, Nvidia tvrdi da već ima spremne drajvere i DX12 development kit za više od 15 developera.

Više tehničkih detalja o poboljšanjima u DirectX 12 možete pročitati na Microsoft developer sajtu, LINK.

Izvor: Gamespot

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR