Microsoft tužen zbog neželjenog unapređenja računara na Windows 10

Microsoft tužen zbog neželjenog unapređenja računara na Windows 10

6675
0
PODELI

Kompanija Microsoft je tužena i dobijena na sudu zbog svojih prisilnih unapređenja sa Windows 7/8.1 na Windows 10. Prva od mogućih brojnih, Teri Goldstajn iz Kalifornije, uspešno je tužila Microsoft za 10.000 dolara odštete i troškova zbog varljivo napravljenog softvera za unapređenje na Windows 10, koji je automatski skinuo i unapredio Windows 7 na njenom računaru, bez njenog pristanka.

Teri je ubedila sud da je unapređenje učinilo njen računar sporijim i da je izgubila klijente zbog postupka unapređenja i usporavanja računara. Microsoft je odustao od žalbe i isplatio potraživanja.

Microsoft je u poslednje vreme puno kritikovan zbog načina distribucije svoje besplatne nadogradnje na Windows 10 kod računara sa Windows 7 i Windows 8 OS. Počeo je kao opciona nadogradnja, a brzo prešao u skoro neizbežnu nadogradnju koja se nametnula korisnicima. Microsoft je nedavno promenio status Windows 10 unapređenja na “preporučena nadogradnja”, čime je korisnicima sa uključenim auto-ažuriranjem automatski instaliran.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR