Microsoft se izvinio za uvredljivo Xbox One promo pismo

Microsoft se izvinio za uvredljivo Xbox One promo pismo

590
0
PODELI
xbox_one_console_reuters.jpg.size.xxlarge.promo

Microsoft se izvinio i malo promenio sadržaj promo pisma za Xbox One koje se pojavilo u sredu.

Kako sada izgleda ovaj promo možete videti na ovom LINKU.

Originalni promo je optužen da je bio seksistički i uvredljiv za žene. Ideja je bila da to bude pismo namenjeno potencijalnim kupcima Xbox One konzole,a koje je napisao Microsoft, koje ti kupci treba da daju svojim lepšim polovinama da ih ubede da je Xbox One vredan kupovine.

Pogledajte kako je izgledalo originalno pismo:

Xbox One sexist promo letter

Ovo pismo ohrabruje korisnike da izmene određene fraze označene zelenom bojom u šta oni žele. Ipak u originalnom pismu se na jednom mestu kaže “Nisam siguran da li si čula, ali Xbox One je sada dostupan. Ovo znači da možemo da počnemo da igramo igre kao što je Dead Rising 3. Znam, znam ti bi radije da štrikaš nego da me gledaš kako koljem zombije, ali saslušaj me u vezi ovog. Xbox One je zapravo namenjen za nas oboje. Ozbiljno”.

Promo material ovog pisma je optužen za seksizam putem komentara na Tweeteru, među kojima se kao najistaknutiji kritičari izdvajaju Mike Bethnel, koji stoji iza razvoja igre Thomas Was Alone, i Ben Cousins koji je razvio igru The Drowning.

Microsoft je dao izjavu izvinjenja “Pismo se može menjati po želji i nismo nameravali nikoga da uvredimo, ali razumemo kako se osnovno pismo može protumačiti”.

Učinjene su izmene i u promu se sada može da stoji: ”Znam. Radije bi računala koliko treba da platiš porez, nego da me gledaš kako koljem zombije”. Štrikanje se više ne može izabrati kao opcija 🙂

Xbox One je pušten u prodaju 22. Novembra na 13 tržišta, među kojima su Amerika, Evropa i Australija.

Da li mislite da je Microsoft ovoga puta preterao sa promo pismom za Xbox One?

Izvor: CVG

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR