Microsoft radi na pametnom brushalteru sa senzorima

Microsoft radi na pametnom brushalteru sa senzorima

799
0
PODELI
Microsoft

Microsoft pokušava da kreira ultimativni wonder bra … ozbiljno. Ako je verovati BBC-u, kompanija radi na pametnom brushalteru koji može da smanji stres i prejedanje usled stresa.

Microsoft smart bra sadrži senzore koji prate aktivnost srca i kože i mere nivo stresa. Senzori bežično komuniciraju sa pametnim telefonom korisnika i šalju upozorenje osobi kada su više skloni da pribegnu “emocionalnom” prejedanju. Stvarno ultimativni wonder bra 🙂

Ali ne nadajte se da ćete ovaj brushalter moći uskoro da kupite u prodavnicama. Microsoft kaže da ne namerava da kreira brushalter koji oseća stres za široke narodne mase.

microsoft-smart-bra

“Brushalter sa senzorima je samo jedna instanca čitave klase posla koju obavlja grupa naučnih istraživača u Microsoftu koja se fokusira na širu temu “osećajnog” computinga, odnosno dizajniranju uređaja i usluga koji su osetljivi na raspoloženje korisnika i reaguju zavisno od toga”, rekao je predstavnik Microsofta u emailu. “Dok ćemo nastaviti da radimo istraživanja u oblasti “osećajnog” computinga, Microsoft ne namerava da razvije brushalter sa senzorima za krajnje korisnike”.

Više detalja o celom konceptu brushaltera sa senzorima možete pročitati na BBC sajtu. LINK

Šta vi mislite o konceptu “osećajnog” computinga i o brushalteru sa senzorima? Da li je Microsoft na pravom putu sa ovom tehnologijom?

Izvor: CNBC

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR