Microsoft patentirao TV achievements

Microsoft patentirao TV achievements

923
2
PODELI
xl_Xbox-One-lead-624

Postoje indikacije da će vlasnici Xbox One konzole dobijati TV achievements za gledanje TV programa.

Microsoft je prijavio patent koji će omogućiti nagrade u vidu  TV achievements, odnosno achievement poena za gledanje video sadržaja, recimo neke TV serije.

Patent se fokusira na sistem koji će dodeljivati TV achievements na sličan način kako su funkcionisala game achievements kod Xbox 360 konzole. Patent, Awards and Achievements Across TV Ecosystem, je originalno otrkio sajt GamesIndustry 

Patent daje detalje od nekim TV achievements. Tu su očigledna, kao ona za gledanje TV serija od početka do kraja ili “izvršavanje određene akcije” dok se gleda sadržaj.

Ipak postoje i ona malo manje očigledna, kao da se dobije achievement za gledanje određenog broja reklama tokom emitovanja serije.

Ide se dalje u detalje kako će pored achievement poena, sistem dodeljivati i virtuelne poene i neke fizičke opipljive nagrade.

Patent se ne odnosi na određeni proizvod. Ali s obzirom koliko se pričalo i koliki je fokus bio na gledanju TV sadržaja kod predstavljanja Xbox One konzole, ne bi bilo iznenađenje da se ovaj patent isključivo odnosi na novu Microsoftovu konzolu.

Izvor: T3 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR