Microsoft objašnjava zašto je Xbox One crne boje

Microsoft objašnjava zašto je Xbox One crne boje

792
0
PODELI
xl_new-xbox-720-side1

Microsoft je dao još detalja o dizajnu nadolezeće Xbox One konzole.

Po postu na Xbox Wire blogu novi Xbox One nije samo crn, već tečno crn.Da, izgleda da postoje više tipova crne boje.

U blogu ima mnogo marketinških i promotivnih detalja, ali se otkrivaju ineteresantni razlozi zašto se Microsoft odlučio za crnu boju za Xbox One.

Microsoft kaže da je razlog zašto je odabrao crnu boju je da ne bi odvraćala pažnju ljudima, nego da bi svi u sobi bilo fokusirani na ekran televizora, a ne na Xbox One konzolu. Pa dobro, svi osim onih koji su fascinirani crnim elektronskim uređajima ili prašinom koja se skuplja na njima 🙂

Xbox One i Kinect senzor su tečno crni da bi se utopili u pozadinu dok se koriste, dozvoljavajući da sadržaj ekrana vašeg TV-a dominira sobom” – piše Microsoft na blogu.

“Korisnički interfejs je baziran na istoj nijansi duboko crne boje, tako da je lakše i vidljivije koristiti kontrole na kontrolnoj tabli (dashboard)”.

Čak je i sam kontroler napravljen na isti način.”Čak i bežični kontroler koristi tečno crnu boju da bi poboljšao vidljivost. Standardni A, B, X i Y dugmići se redizajnirani tako da sad obojena slova plutaju na moru bogate, tečno crne boje. što definitvno jasno odslikava njihovu poziciju na kontroleru”.

Nadajmo se da će ovakav tečno crni dizajn Xbox One konzole biti dobro prihvaćen od strane igrača i kupaca.

Izvor: T3

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR