Microsoft najavio Cortana za Android

Microsoft najavio Cortana za Android

945
2
PODELI

Potvrđujući glasine, Microsoft je najavio svoje planove da dovede Cortana virtuelnog asistenta i na uređaje sa Android i iOS operativnim sistemima.

Breaker

Cortana je Microsoftov ekvivalent Google Now. Cortana je trenutno dostupna samo na Windows Phone uređajima i računarima sa Windows 10 preview, ali Microsoft je izjavio da ako bi želeo da bude kompetitivan, mora da portuje Cortana i na druge dve mobilne platforme koje su još popularnije – Android i iOS.

Cortana

Pošto je Cortana za Android samo još jedna aplikacija, neće imati mogućnost duboke integracije u sistem, poput pristupa podešavanjima sistema. Ali Microsoft insistira u svojim postovima na Blogu da će Cortana for Android moći da radi “većinu stvari koje Cortana radi na vašem PC-u ili Windows phone telefonu”. To podrazumeva, na primer, podsetnike na osnovu lokacije, obaveštenja sa web sajtova koje se posećivali i obaveštenja sa informacijama o letu ili praćenju pošiljke. Ukratko, Cortana će biti poznata korisnicima Google Now, iako je Google-ova verzija duboko integrisana u sistem i nudi više mogućnosti. Cortana for Android neće moći da se zadaju glasovne komande, zbog ograničenja prisupa sistemu. To znači da nećete moći da probudite svoj uređaj rečima “Hej, Cortana”.

Prva verzija Cortana for Android će biti dostupna krajem juna.

Ovo je najnoviji strateški potez kompanije Microsoft da privuče korisnike drugih platformi i ponudi im svoje servise i proizvode. Šta vi mislite o ovom potezu?

 

 

Izvor: AndroidAuthority

2 KOMENTARA

  1. Vrlo pametan potez Microsofta,navlace korisnike Android i iOS sistema da predju na Microsoft
    jednim od najzanimljivijih programa koje su do sad izbacili,budimo iskreni svi smo oduvek zeleli
    da kazemo kompjuteru da uradi nesto za nas i odmah dobili ono sto zelimo,a Cortana je najbliza tome 😀

POSTAVI ODGOVOR