Microsoft HoloLens specifikacije i mogućnosti

Microsoft HoloLens specifikacije i mogućnosti

950
0
PODELI

Kompanija Microsoft otkrila je detalje o svojim VR naočarama po nazivom HoloLens.

Breaker

Ove VR naočare su u potpunosti autonomne, nije im potreban PC ili konzola za rad. U sebi imaju ugrađen Windows 10 operativni sistem i mogu da pristupaju prodavnici sa aplikacijama.

Microsoft HoloLens 02

HoloLens pokreće posebno napravljen HPU (Holografic Processing Unit) i Intel 32-bitna arhitektura. Jedinica za obradu je napravljena od specijalnog silicijuma koji “omogućava da HoloLens razume gesture i pogled dok mapira svet oko vas, sve u realnom vremenu.”

Microsoft HoloLens 01

Polu-transparentna holografska sočiva koriste projekcioni sistem za “generisanje multi-dimenzione holograme u boji” sa izuzetno niskim kašnjenjem, pa se objekti iscrtavaju u realnom svetu.

Ugrađene kamere u uređaju omogućavaju korisniku da snima kompletan virtuelni sadržaj (MRC). To su “HD slike i video snimci holograma u svetu oko vas” koji se mogu deliti sa drugim korisnicima, izvan HoloLens interfejsa. Bluetooth 4.1 podrška omogućava da se periferijski uređaji povezuju sa njima.

Microsoft HoloLens 03

Gesture i glasovne komande se mogu praviti i koristiti za komunikaciju sa aplikacijama, dok se navigacija vrši samo pogledom.

“HoloLens razume vaše gesture, pogled i glas, omogućavajući vam da vršite interakciju na vrlo prirodan način. Sa prostornim zvukom, HoloLens omogućava vam da čujete holograme bilo gde u sobi, čak i kada su iza vas.”

Microsoft je počeo da prima rezervacije za HoloLens development kit, koji se prodaje po ceni od 3.000 dolara.

Specifikacije HoloLens uređaja su:

  • Procesori:Intel 32-bitni CPU i Microsoft HPU
  • Optika: Providna sočiva, 2 HD 16:9 svetlosna motora, Holografska rezolucija od 2.3M svetlosnih tačaka ukupno, Holografska gustina je više od 2.5k radianta
  • Memorija: 64GB interna, 2GB RAM (2GB za CPU i 1GB HPU)
  • Senzori: 1 IMU, 4 kamere za snimanje okruženja, 1 dubinska kamera, 12Mpix kamera, MRC, 4 mikrofona, 1 senzor za ambijentalno osvetljenje
  • Zvuk: Prostorni zvuk, praćenje pogleda, unos gestura, glasovne komande
  • Napajanje: Baterija autonomije 2-3 sata aktivnog korišćenja
  • Konektori: Ugrađeni zvučnici, 3.5mm audio džek, taster za kontrolu zvuka, taster za kontrolu pozadinskog osvetljenja, taster za uključivanje/gašenje, LED za status baterije, WiFi 802.11ac, microUSB 2.0
  • Težina: 579 grama

 

Izvor: GameSpot

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR