Microsoft Band, vrhunska pametna narukvica

Microsoft Band, vrhunska pametna narukvica

2859
2
PODELI

Microsoft Band je zvanično predstavljen. Ova pametna narukvica sa 10 ugrađenih senzora i baterijom koja traje dva dana će krenuti sutra sa prodajom po ceni od 200 dolara.

 Breaker

Pored očigledno vidljivog senzora za merenje otkucaja srca, biće prisutan i UV senzor koji će pratiti koliko je korisnik izložen suncu, senzor za merenje stresa, kao i GPS. Narukvica širine 18.5 milimetara napravljena je od “termalnog plastičnog elastomera”, što znači da je mekana i rastegljiva. Ima prilično mali ekran od 1.4 inča sa rezolucijom od 320×160 piksela i napajaju je dve Li-ion baterije od po 100mAh.

Microsoft Band 02

Narukvica je samo jedan deo nove Microsoft Health inicijative praženja i analiziranja parametara zdravlja. Kompanija Microsoft planira da omogući ljudima korišćenje Health app sa svim drugim proizvodima slične namene. Microsoft planira da dobijene podatke pretvori u nešto što će biti korisno ljudima. “Da li bi voleli da znate da li ćete trčati brže ukoliko doručkujete?”, naveo je Microsoft kao primer.

Microsoft Band 03

Microsoft Health aplikacija sa Band-om će raditi na svim trenutnim mobilnim platformama – iOS, Android i Windows Phone. Ali Microsoft Band poseduje i mikrofon za zadavanje komandi Cortani,  a to će funkcionisati samo na Windows Phone uređaju.

Microsoft Band

Pored toga što služi za praćenje fizičkih aktivnosti, Microsoft Band podržava i notifikacije tj. obaveštenja o pristiglim mejlovima, podsetnik, ispisivanje podataka o dolazećem pozivu, obaveštejna sa Twitter-a i Facebook-a, kao i prikazivanje podataka o vremenu i berzi.

 

Da li je ovo pametna narukvica koju ste čekali? Hoćete li kupiti Microsoft Band?

 

 

Izvor: Gizmodo

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR