Micro 3D štampač od $300 će se pojaviti početkom 2015

Micro 3D štampač od $300 će se pojaviti početkom 2015

1231
0
PODELI
Micro3DPrinter

Micro 3D štampač (naziv mu je Micro 3D printer) je imao fenomenalan uspeh svoje Kickstarter kampanje i do sada je ovaj projekat sakupio više od 3.3 miliona dolara u donacijama i daleko prevazišao projektovan cilj od $50.000. Izgleda da mnogo ljudi želi da kupi 3D štampač koji treba da košta $300.

Micro se reklamira kao “prvi 3D štampač namenjen zaista običnim korisnicima” i nije popularan samo zbog niske cene već ima i male dimenzije, manje od jedne stope(oko 30cm) i takođe se tvrdi da je najtiši 3D štampač na tržištu. Ovim Micro 3D štampač postaje predvodnik trenda da 3D štampači postanu uobičajeni uređaji u kući, kao što je recimo toster ili običan štampač.

Micro je daleko od toga da bude najbolji 3D štampač na tržištu po pitanju kvaliteta. Njegova rezolucija štampanja je između 50 i 350 mikrona po sloju, što je veliki raspon. Nadolazeći Cube 3 3D štampač od 3DSystems-a je samo malo veći štampač po domenzijama od Micra, košta manje od $1000 i trebalo bi da ima rezoluciju štampanja od 75 mikrona po sloju (200 mikrona na većim brzinama).

Micro 3D štampač ipak ima sve osnovno što treba da ima funkcionalni kućni 3D štampač.Podržava standardne rolne sa vlaknima(plastični kalemi koji se koriste za izradu, to jest štampanje objekata), a one lako mogu da se dokupe. Može da štampa objekte koji imaju visinu do 4.6 inča(oko 11.6 cm) i širine 4.2 inča sa 4.4 inča (10.6 sa 11.2 cm). Ovo nisu velike dimenzije, ali su recimo dovoljne za štampanje nakita recimo.

Uz Micro 3D štampač dolazi softver za 3D štampanje za Mac, Windows i Linux,a štampač se na kompjutere povezuje putem USB porta. Kompanija koja je napravila štampač, M3D iz grada Bethesda u američkoj državi Maryland, kaže da Micro dolazi potpuno sklopljen i da je odmah spreman za “plug and play” setup.

Micro 3D štampači koji su poručeni preko Kickstarter kampanje će biti isporučeni u februaru 2015. A moguće je i platiti nešto više novca da bi dobili još raniju verziju štampača.

Micro3DPrinter

Izvor: tom’s GUIDE

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR